On Catalunya

Protecció Civil

Bandera vermella a les platges de Badalona i Salou per la mala qualitat de l’aigua

A la ciutat de Barcelona oneja l’estendard groc després de les pluges d’aquest dissabte

Bandera vermella a les platges de Badalona i Salou per la mala qualitat de l’aigua

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil de Catalunya ha fet onejar la bandera vermella a totes les platges de Badalona (Barcelona) i a la platja de Ponent de Salou (Tarragona) per la mala qualitat de les aigües, una cosa habitual després de pluges com les registrades ahir dissabte. La bandera vermella prohibeix el bany.

A més, a totes les platges de la ciutat de Barcelona oneja aquest diumenge la bandera groga, segons l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), fet que vol dir que el bany està permès, però amb precaució. També hi ha bandera groga a totes les platges dels municipis de Castelldefels, Gavà, el Prat de Llobregat i Montgat, informa AMB.

En un apunt a la xarxa social Twitter, Protecció Civil ha informat de la bandera vermella a totes les platges de Badalona, que són Pont d’en Botifarreta, Els Pescadors, Patins de Vela, l’Estació, Pont del Petroli i Coco.

Notícies relacionades

A través d’un altre tuit, Protecció Civil ha informat del tancament de la platja Ponent, a Salou.

Quan la bandera és vermella, es poden produir les següents situacions a les platges, segons Protecció Civil: hi ha onades que suposen un perill (de dos metres o més), hi ha corrents forts o molt forts, l’estat del mar és molt agitat, es produeixen condicions climatològiques molt adverses i perilloses, l’aigua o la sorra estan contaminades, hi ha molts animals marins lesius i/o perillosos o es produeixen altres situacions que suposen un risc greu per als usuaris.

Temes:

Salou Platges