On Catalunya

AGLOMERACIONS DESPRÉS DE DINAR

Baixa l'afluència a les platges de Barcelona el primer dia amb noves restriccions

zentauroepp54162158 barcelona 18 07 2020 barcelona  gente en la playa de barcelo200718141443

zentauroepp54162158 barcelona 18 07 2020 barcelona gente en la playa de barcelo200718141443 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malgrat les recomanacions de la Generalitat, que instaven la població a quedar-se a casa, força gent ha optat per anar a les platges de Barcelona. Amb tot, al matí no s’han registrat aglomeracions com en setmanes prèvies i, en general, l’afluència ha estat per sota de la previsible al juliol. Segons fonts municipals, l’ocupació de les diferents platges de la capital catalana ha oscil·lat entre «normal» i «baixa» durant les primeres hores. A la tarda, després de dinar, el nombre de banyistes ha augmentat i ha obligat la Guàrdia Civil a tancar l’accés a cinc platges per permetre la distància física entre els usuaris.

Notícies relacionades

Els accessos a les platges s’han limitat amb tanques i diverses patrulles de la policia local controlen durant el dia que no es formin aglomeracions i informen de l’obligatorietat de portar correctament la mascareta si no són a la sorra o a l’aigua. Segons les mateixes fonts, els agents s’han limitat a informar al matí i a tancar, cap a les 17.30 h, les platges de la Mar Bella, el Bogatell, la Barceloneta, Sant Sebastià i la Nova Icària. S’han respectat les distàncies de seguretat i no han sancionat els infractors.

Aquesta baixa afluència de banyistes sembla el resultat de dos factors: el reduït nombre de turistes a la capital catalana i la crida que el Govern va fer ahir als ciutadans de la primera corona de l’àrea metropolitana per evitar qualsevol desplaçament que no sigui inajornable. A la tarda, és habitual que centenars de joves es reuneixin per xerrar, prendre el sol, jugar i fer ‘botellon’. 

Desallotjada una cala d’Eivissa

La policia local de la localitat eivissenca de Sant Antoni sí que ha hagut d’intervenir a la platja de Cala Gracioneta perquè s’ha superat l’aforament permès. Els usuaris han sigut desallotjats pels agents, que hi han hagut d’anar després de rebre l’avís del servei de socorrisme i salvament que hi havia una elevada concentració de banyistes en aquesta petita cala del municipi. Els agents van comprovar que els usuaris no respectaven les distàncies mínimes de seguretat i van procedir al desallotjament d’un centenar de persones.