On Catalunya

Venen per reproduir-se

Centenars de meduses arriben a les platges de Barcelona i la Costa Brava | Vídeo

Generalment s'albiren una mica més tard, però s'han avançat pel canvi climàtic

5930719b-e98d-462e-92f5-4e4167663576-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La medusa ‘pelagia’, que provoca el 90% de les picades a l’estiu, ha començat a arribar a les platges de Barcelona aquesta setmana i s’han albirat espècies com la ‘velella’, tot i que en aquesta època de l’any normalment encara no es troben.

Alguns usuaris de Twitter han penjat imatges dels bancs de medusa 'pelagia', que arriben a la platja en aquesta època de l’any per reproduir-se, entre les platges de la Barceloneta i la del Somorrostro.

Aquestes meduses i les conegudes com a 'barquetes de Sant Pere' o 'velelles' ja han aparegut en molts punts del litoral, especialment de la Costa Brava, malgrat que aquestes últimes són més típiques a partir del maig.

L’investigador del CSIC Josep Maria Gili ha destacat en declaracions a Efe que l’arribada de meduses "és un fenomen habitual quan comença la primavera, tot i que pelcanvi climàtic tot s’avança".

Notícies relacionades

Josep Maria Gili també ha explicat que l’augment de meduses es deu al fet que "la temperatura de l’aigua de l’oceà és similar a la de la costa i els vents i els corrents les arrosseguen fins a la platja, fet que indica que hi ha un augment de les meduses a alta mar".

El creixement del nombre de meduses s’explica perquè la "sobreexplotació dels oceans elimina els seus depredadors i també els peixos petits que hi competeixen pel plàncton".

Temes:

Platges