On Catalunya

Un joc de carrer per a amants del manga

¿Què podeu fer avui, 5 de novembre, a Barcelona?

El barri de Congrès-Indians celebra avui i demà un ‘escape city’

¿Què podeu fer avui, 5 de novembre, a Barcelona?

ESCAPE ROOM EL CUBO BARCELONA

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Qualsevol excusa és bona per passar una bona estona. Aquests dies, el pretext és Halloween, però pot servir per muntar una autèntica festa tot i que tingui una mínima relació amb aquesta celebració nascuda a Irlanda. Això deuen haver pensat la Unió de Botiguers Congrés-Indians i El Cubo Escape Room, que han organitzat per avui (de 16.30 a 20 h) i demà (de 10 a 13.30 hores) un espectacular escape city gratuït (un escape room al carrer) pel barri. Havia de celebrar-se la setmana passada per coincidir amb aquesta festa però es va suspendre per la previsió de pluges. Que ningú hi esperi carbasses ni ratpenats, ja que la temàtica consisteix a acompanyar Son Goku i Arale Norimaki en la recerca de set boles de drac pels comerços del districte i en diuen DragonWeen.

Els protagonistes seran Son Goku i Arale, els personatges de Bola de Drac i Dr. Slump, respectivament, dos dels mangues i animes més famosos del món, creats per Akira Toriyama. Tot i que es tracta de dues històries diferent, les dues comparteixen un sentit de l’humor absurd, irreverent i escatològic molt allunyat de l’excés del drama dels primers dibuixos animats japonesos que van arribar a Espanya, com Heidi o Marco.

Buscant les boles de drac

La missió consistirà a trobar les set boles de drac guiats pel radar detector, però també haurem de fer front a complicades missions, en què ens trobarem amb diferents personatges de les sèries. Així, haurem d’aprendre a practicar la tècnica de combat del ‘kamehame’, sotmetre’ns a l’entrenament del Follet Tortuga, buscar una caca rosa a l’Arale, aconseguir al Krilin el telèfon d’una noia, enviar el Nikochan al seu planeta natal per mitjà d’un avió de paper o sobreposar-nos a un acudit de Satanàs Cor Petit. 

Els jugadors hauran d’utilitzar un mòbil Android o IOS amb internet, ue hauran de fer servir per guiar-se, localitzar les boles mitjançant el radar i escanejar els codis QR que trobaran a les làmines que hi haurà als aparadors i que els donaran accés a diferents missions. Però, atenció, perquè pel camí poden ensopegar amb personatges que els ajudin o els sotmetin més proves. Si les superen tindran l’oportunitat d’acumular boles de drac i quan arribin a set (tot i que n’hi ha moltes més) podran invocar el Drac Sheron i demanar un desig.

Com més, millor

Com més boles s’aconsegueixin, més butlletes obtindran per participar en el sorteig de recompenses que ofereix l’organització, la quantitat de les qual encara es desconeix, tot i que donen per descomptat que hi haurà, almenys, un parell de mitjons de Son Goku. Les donacions s’aniran anunciat per xarxes socials amb el ‘hashtag’ #HalloweenCongresIndians a mesura que els botiguers vagin aportant regals.

És un joc assequible per als més petits i, sobretot, per als adults que els acompanyen amunt i avall sense assabentar-se absolutament de res. Els més conformistes poden anar a la recerca de les set boles i deixar-ho quan les trobin. Però els autèntics escapistes, els que es juguen la seva autoestima en cada enigma resolt podran continuar visitant les 25 localitzacions i lluitant per aconseguir les dues desenes de boles de drac virtuals que estan repartides per les botigues.

Combats i equips

Però encara hi ha més coses, perquè els més fanàtics podran aprofitar l’ocasió per celebrar combats amb els personatges reals que recorreran el barri, provar experiències amb realitat augmentada, saquejar els dolços de les botigues al crit de «truc o tracte» (a la fi, una referència a Halloween), deixar-se maquillar la cara pels maquilladors que posa l’organització o fer-se fotos amb els cosplayers que animaran l’esdeveniment. I és que també és recomanable que hi anem disfressats de personatges de Toriyama i del món del manga en general. L’altre punt positiu de l’ajornament és que la setmana passada coincidia amb el Saló del Manga i, ara, els seus seguidors no han d’escollir entre els dos esdeveniments.

Notícies relacionades

Els equips han de ser d’entre dues i sis persones, per jugar és obligatori apuntar-se a la seva pàgina web i no hi ha limitació d’aforament, ja que és principalment en exteriors. Això sí, el registre és imprescindible, ja que tot el joc es gestiona a través del mòbil, on rebrem les pistes adequades al nivell de dificultat elegit (aprenent i superguerrer), i es podrà iniciar en qualsevol moment i en qualsevol punt del recorregut, fins i tot quan el joc ja hagi començat. Els qui necessitin ajuda o pistes extra podran sol·licitar-les via WhatsApp al telèfon d’El Cubo: 744 459 136. 

Últims consells

El temps estimat per trobar les set boles en nivell senzill i sense parar-se és d’uns 45 minuts, mentre que trobar-les totes en nivell difícil pot suposar dues hores o més. L’edat mínima recomanada per jugar acompanyat per adults és de 8 anys (cal utilitzar el mòbil i llegir) i de 12 si es juga sense adults. A més de l’imprescindible mòbil ben carregat recomanem portar calçat còmode i llapis i paper per prendre notes, així com prestar atenció al ‘hashtag’ #HalloweenCongresIndians per assabentar-se de les novetats o incidències durant el joc i etiquetar els disfressats. Anem a buscar, la bola de drac...

DragonWeen

¿On?  carrers del barri Congrés-Indians.

¿Quan?  avui (de 16.30 a 20 h) i demà, dissabte 6 (de 10 a 13.30 hores).

Preu:  gratuït, imprescindible registre previ.

Més informació:  Escape Room El Cubo Barcelona.