On Catalunya

soc a

L'exposició més 'rampant' en honor a Ferrari

El Museu del Disseny de Londres acull una mostra amb 13 models amb un valor que arriba als 160 milions d'euros

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La velocitat, unida a la bellesa d’una màquina enlluernadora, que sempre ha anat avançada al seu temps. Això és Ferrari. La firma de la factoria de Maranello, a prop de Mòdena, ha combinat des de la seva creació l’enginyeria més sofisticada amb un disseny en constant innovació. A això s’hi ha d’afegir la cuidadíssima marca que s’ha gravat en la imaginació popular com a sinònim de l’èxit i glamur. Nascuda a l’arrasada Itàlia de la postguerra, Ferrari compleix 70 anys i el Museu del Disseny de Londres no ha volgut deixar passar l’ocasió.

Ho celebra descobrint pas a pas la història i els secrets d’una aventura que va sorgir d’una ambició personal. Quan el corredor Enzo Ferrari va trencar amb Alfa Romeo, la firma a què pertanyia la seva escuderia, es va proposar desafiar-la cons­truint un bòlid guanyador i únic en el món de la fórmula 1. El dia que Ferrari va aconseguir el seu primer gran premi (va ser a Silverstone el 1951), Enzo va exclamar: «Avui he matat la meva mare». Però la història no havia fet més que començar. 

L’exposició Ferrari: sota la pell, oberta fins al febrer, permet passejar-se entre motors de diferents èpoques, models de fusta i argila de mida natural, abundants records i alguns dels cotxes capritx de milionaris, celebritats i estrelles del cine. En total són 13 els vehicles exposats, amb un valor que suma 160 milions d’euros. Dos dels més bells van pertànyer a Gianni Agnelli, el gran patró de la Fiat. El 1950 Agnelli, home de gust exquisit, es va convertir en un dels primers propietaris d’un Ferrari, el 166MM, amb què circulava per les vertiginoses carreteres de la Costa Blava. 

BARDOT, MCQUEEN, NEWMAN...

Notícies relacionades

Quatre anys més tard, el director de cine Roberto Rossellini va encarregar un Ferrari 375 MM per a la seva amant, l’actriu Ingrid Bergman. Els actors Brigitte Bardot, Paul Newman, Clint Eastwood, Steve McQueen, Peter Sellers i Roger Vadim, el músic Miles Davis i l’escriptora Françoise Sagan també van formar part dels entusiastes del 'cavallino rampante', símbol d’una firma indomable que sempre ha estat a l’avantguarda de la tecnologia i el disseny. 

L’últim cotxe de l’exposició és un LaFerrari Aperta del 2016, un híbrid convertible extraordinari del qual només es construiran 150 exemplars. El de la mostra pertany al mediàtic cuiner britànic Gordon Ramsay, que en va pagar un milió de lliures esterlines (1,13 mi­lions d’euros). 

Temes:

Estic a