On Catalunya

Passejada amb brisa

Les golondrines prenen vermut

El trajecte pel litoral ofereix un trio ideal: mar, música i unes vistes espectaculars

2
Es llegeix en minuts
Cristina Savall
Cristina Savall

Periodista

ver +

La travessia transcorre davant el litoral barceloní a bord d'una golondrina. L'emblemàtica embarcació es remunta al 1888, quan passejava pel vell port els visitants de l'Exposició Universal, els primers turistes que van arribar en manada per descobrir la modernitat d'una ciutat mediterrània que sorprenia amb les seves fonts il·luminades, la Rambla i les seves floristes, el bullici, les fondes de la Barceloneta, els seus edificis modernistes i els carrers amb fanals que ja funcionaven amb corrent elèctric.

Aquelles primeres golondrines s'alimentaven de vapor, només tenien capacitat per a 20 passatgers i estaven dissenyades per navegar en aigües tranquil·les. Les d'avui són catamarans de dos pisos, amb terrat a l'aire lliure, motor dièsel i seients per a 150 persones.

Las Golondrinas ofereix sessions de 'dj' més aperitiu fins al setembre. RICARD CUGAT

A finals del segle XIX, les dones lluïen bruses de seda, faldilles llargues, barrets d'ala curta, cabells recollits i para-sols. I els homes, americanes de drap, armilles, pentinats amb ratlla lateral, barbes o bigotis. Res a veure amb la imatge uniformada de samarretes de màniga curta, pantalons texans i ulleres de sol que porten els passatgers que s'embarquen a disfrutar de Music-al Mar. La proposta, amb concerts o sessions de 'dj' més aperitiu, es concentra els dissabtes al migdia a la primavera i, a partir de l'estiu fins al setembre, s'hi afegeixen les nits dels dijous i els diumenges amb l'al·licient que el viatge comença amb la posta de sol. Una hora navegant sota les estrelles amb l'opció de contemplar la silueta de la costa vista des del mar o evadir-se ballant al ritme de l'onatge.

HORARI FAMILIAR

«Vam començar aquesta experiència l'any passat amb nits de flamenc, rumba i jazz. Ara hem obert la franja del migdia buscant un públic més familiar, però les vistes nocturnes de Barcelona són al·lucinants», explica Manel Roca, adjunt a la direcció de Sirenas, l'empresa propietària de Las Golondrinas. «A la nit es balla molt més».

El trajecte permet admirar l''skyline' de Barcelona des del mar. RICARD CUGAT

Notícies relacionades

Caminar i desfer el camí cap al Fòrum durant una hora és la ruta de navegació. Pel trajecte es contemplen les Drassanes Reials, entre la Rambla i el naixement del Paral.lel; el centre comercial Maremàgnum, obra dels arquitectes Helio Piñón, Albert Viaplana, Rafael Coll; l'Hotel Arts i la torre Mapfre, els gratacels de l'era olímpica; la torre del Rellotge al moll de pescadors, els magatzems portuaris, el funicular, els colossals creuers ancorats, les esculleres i l'hotel W, dissenyat per Ricardo Bofill al moll de Llevant, el Miami barceloní.

De dia, a l'haver-hi més trànsit marítim, el vaixell no s'apropa tant a la costa. A més de 'Music-al mar', que costa 15 euros, Las Golondrinas tenen programats diversos 'tours', però tots salpen des del Portal de la Pau, al costat del moll de Drassanes, sota el monument de Colom, i recorren diverses milles.

Temes:

Escapades