On Catalunya

SOC A LONDRES

London Shell Co: assaborir ostres a bord d'un restaurant flotant

Envoltat d'aigua i sense impermeable. Navegar pels canals és una altra manera de descobrir la ciutat

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Londres té un sistema de canals centenari, que afortunadament s’ha anat netejant i renovant, per salvar-lo en alguns casos de la decrepitud. Així ha passat a la zona dels antics ­Docklands, els molls d’abans, o a Canary Warf, avui la monumental nova seu dels negocis de la City. La capital posseeix uns 100 quilòmetres de canals, alguns tan concorreguts i animats com els que travessen Camden, amb bars i xiringuitos, o els més reposats de Little Venice, també populars per la seva bellesa. A la riba d’aquestes ­vies fluvials s’hi pot passejar, fer esport, anar en bicicleta o simplement seure a prendre una cervesa. També es poden recórrer en el waterbus, les barcasses que cobreixen diversos trajectes i són una gran atracció.

100 QUilÒmetrEs de canals

És ara, quan arriba la primavera, el millor moment per descobrir els canals o fins i tot passar la vetllada en un restaurant flotant que combina un mini­creuer amb una acceptable experiència culinària. El London Shell Co  és una barcassa de color blau cel, inaugurada l’any passat, elegant i ben condicionada, després de tres dècades dedicada al transport. A l’hora del dinar està amarrada a Sheldon Square, una zona de comerços i oficines amb fàcil accés, al costat de l’animada estació de tren de Paddington. A l’hora del sopar, inicia un viatge d’anada i tornada per Regent’s Canal. Entre la clientela hi ha forans i locals, temptats per aquesta forma tranquil·la de descobrir Londres: des d’un angle diferent i especialment agradable quan els dies són llargs i el clima més benigne.

Notícies relacionades

La idea del restaurant flotant en ple centre de la ciutat se’ls acudir a dos germans, Harry i Leath Lobek, cansats segons sembla de les seves respectives feines. Harry exerceix de sommelier i, a més de la llista de còctels, ofereix una carta de vins cuidada, on en ocasions no hi falta algun vi del Priorat, amb l’èmfasi en els espumosos anglesos, que volen competir amb el xampany.  El menú està especialitzat en peixos –que no abunden a Londres– i en plats de caça, quan és temporada. Una de les seves referèn­cies obli­gades són les ostres de la badia de More­cambe, ­seguint la tradició d’altres restaurants de peix com RulesJ Sheekey i Wheelers.

Les barques als canals també són vivendes d’una certa bohèmia, que ha anat augmentant a mesura que ho feien els preus de la propietat. Hi ha 2.000 punts d’amarratges disponibles per a 3.000 vaixells, i això significa que moltes d’aquestes cases ­flotants han de canviar d’emplaçament ­sovint. 

Temes:

Estic a Londres