On Catalunya
SOC A LONDRES
London Shell Co: assaborir ostres a bord d'un restaurant flotant
Envoltat d'aigua i sense impermeable. Navegar pels canals és una altra manera de descobrir la ciutat
Londres té un sistema de canals centenari, que afortunadament s’ha anat netejant i renovant, per salvar-lo en alguns casos de la decrepitud. Així ha passat a la zona dels antics Docklands, els molls d’abans, o a Canary Warf, avui la monumental nova seu dels negocis de la City. La capital posseeix uns 100 quilòmetres de canals, alguns tan concorreguts i animats com els que travessen Camden, amb bars i xiringuitos, o els més reposats de Little Venice, també populars per la seva bellesa. A la riba d’aquestes vies fluvials s’hi pot passejar, fer esport, anar en bicicleta o simplement seure a prendre una cervesa. També es poden recórrer en el waterbus, les barcasses que cobreixen diversos trajectes i són una gran atracció.
100 QUilÒmetrEs de canals
És ara, quan arriba la primavera, el millor moment per descobrir els canals o fins i tot passar la vetllada en un restaurant flotant que combina un minicreuer amb una acceptable experiència culinària. El London Shell Co és una barcassa de color blau cel, inaugurada l’any passat, elegant i ben condicionada, després de tres dècades dedicada al transport. A l’hora del dinar està amarrada a Sheldon Square, una zona de comerços i oficines amb fàcil accés, al costat de l’animada estació de tren de Paddington. A l’hora del sopar, inicia un viatge d’anada i tornada per Regent’s Canal. Entre la clientela hi ha forans i locals, temptats per aquesta forma tranquil·la de descobrir Londres: des d’un angle diferent i especialment agradable quan els dies són llargs i el clima més benigne.
Notícies relacionadesLa idea del restaurant flotant en ple centre de la ciutat se’ls acudir a dos germans, Harry i Leath Lobek, cansats segons sembla de les seves respectives feines. Harry exerceix de sommelier i, a més de la llista de còctels, ofereix una carta de vins cuidada, on en ocasions no hi falta algun vi del Priorat, amb l’èmfasi en els espumosos anglesos, que volen competir amb el xampany. El menú està especialitzat en peixos –que no abunden a Londres– i en plats de caça, quan és temporada. Una de les seves referències obligades són les ostres de la badia de Morecambe, seguint la tradició d’altres restaurants de peix com Rules, J Sheekey i Wheelers.
Les barques als canals també són vivendes d’una certa bohèmia, que ha anat augmentant a mesura que ho feien els preus de la propietat. Hi ha 2.000 punts d’amarratges disponibles per a 3.000 vaixells, i això significa que moltes d’aquestes cases flotants han de canviar d’emplaçament sovint.
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- Barcelonejant La nit que Basté va robar una corbata
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Una nutricionista sobre la dieta que cal seguir si tens el còlon irritable: "No has de menjar res que t’inflami"
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Xifres d’Interior Rècord d’identificacions policials a Catalunya: 1,2 milions el 2024
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»