On Catalunya
Agafa pa i suca
Sí a la pinya, per Òscar Broc
La pizza hawaiana té el mateix efecte en els gastrònoms que les rastelleres d'alls en els vampirs. Però es continua consumint aliena al ‘haterisme’
Aquests són els entrepans més sorprenents de Barcelona
Rosalía, la ‘foodie’ definitiva

El 27 de juny va ser el dia de la pinya, una fruita que només té bona premsa quan se cenyeix a l’àmbit de les postres, els gelats, els sucs i els còctels. Pobre de qui s’atreveixi a treure la pinya de la seva zona de confort per introduir-la en altres escenaris, a priori, aliens. L’exemple més clar d’aquesta neurosi el trobem a la pizza amb pinya, una combinació que té el mateix efecte en els gastrònoms que les rastelleres d’alls en els vampirs.
La pizza amb pinya ha deixat de ser objecte de debat seriós i s’ha convertit en un gag recurrent per il·lustrar el que a Espanya coneixem com a marranades. Fa anys, més dels que m’agradaria comptar, la pizza hawaiana era una fórmula amb cert èxit, especialment entre el públic adolescent. No m’avergonyeix confessar que me’n vaig menjar unes quantes durant la meva joventut, quan Telepizza o Sapri eren els meus proveïdors de calories.
Amiga groga
Notícies relacionadesPizza hawaiana. Pinya i pernil dolç. El pas del temps ha estat massa cruel amb ella. L’ha enfonsat en un abisme de burles i humiliacions al qual em resisteixo treure el cap. ¿Demanaria una pizza amb pinya ara? Segurament no. Però si me n’hagués de cruspir una, no li faria fàstics, sempre que el producte tingués un mínim de qualitat.
Tal com jo ho veig, la pinya no és l’enemic. Que els ho diguin als mexicans, que la posen als seus arxiconeguts tacos al pastor. De fet, repassant les cartes de moltes pizzeries, incloses algunes de les més prestigioses de la ciutat, comprovo que la pizza hawaiana continua venent-se, per tant hi ha molta gent que continua consumint-la aliena al ‘haterisme’. Així doncs, que no li faltem al respecte a la pinya, per Déu. Si una veu tan autoritzada com Bob Esponja ha decidit viure en una, per alguna cosa deu ser, ¿no?
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor
- BANCA El BBVA manté l'OPA sobre el Sabadell malgrat les condicions del Govern central
- Alerta per altes temperatures: Així pots protegir el teu gos
- Baròmetre municipal de juliol L'habitatge ja és el principal problema de Barcelona: la inseguretat encapçalava la llista des de 2018
- BANCA El Santander ofereix 2.700 milions al Sabadell per aconseguir TSB, segons Reuters
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»