On Catalunya

Agafa pa i suca

Robots al teu restaurant, per Òscar Broc

Els exemplars que es veuen per Barcelona semblen trets d’una vella sèrie de ciència-ficció. De moment, cap s’acomiada amb un amistós «sayonara, baby»

Robots al teu restaurant, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Mentre mig món es pregunta quan serà aniquilat per alguna intel·ligència artificial, l’altre mig intenta fer-nos creure que els robots són el futur de l’hostaleria. N’hem vist en fires, diaris i programes de televisió; robots que et preparen el menjar en segons, et posen un cafè d’especialitat fumejant o et serveixen un Dry Martini perfecte. Figures futuristes que, asseguren els experts, seran ben aviat a la barra del nostre bar preferit, suplantant aquesta màquina imperfecta i patètica que anomenem ésser humà

Deu ser perquè no em moc pels llocs adequats, però encara no he topat amb un robot que em faci una paella amb socarrat o em posi un Bloody Maryamb extra de picant, com a mi m’agrada. ¿On són els androides? ¿On és aquell futur que ens devorarà a tots? 

Quatre llaunes

Notícies relacionades

Els únics exemplars que he vist a l’hostaleria són a anys llum dels robots superintel·ligents destinats a substituir-nos. Fa poc, vaig anar a un restaurant ‘hot pot’ (sembla que aquests restaurants tenen el monopoli de robots) i vaig topar amb una màquina maldestra, ‘hortera’, sorollosa. Res a veure amb els traçuts robots baristes que surten al telenotícies. Era un robot ridícul que es limitava a recollir safates, emetia estranys sorollets i semblava tret d’una vella sèrie de ciència-ficció estil Buck Rogers. 

Em resisteixo a creure que la presència de robots a l’hostaleria vagi més enllà del patracol que em vaig trobar en aquest restaurant xinès. D’aquest quatre llaunes a ‘Terminator’ hi ha un salt enorme. La meva intuïció em diu que encara queda molt perquè un robot em prepari els macarrons gratinats al meu gust, em pregunti per la família i m’acomiadi amb un amistós «sayonara, baby». Per cert, aquesta columna s’ha escrit sense l’ajuda de ChatGPT.