On Catalunya

Agafa pa i suca

El pastís d’impressora, per Òscar Broc

Resumint: un grup d’investigadors de la Universitat de Colúmbia ha aconseguit fer un pastís de formatge amb una impressora 3D.

El pastís d’impressora, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Resumint: un grup d’investigadors de la Universitat de Colúmbia ha aconseguit fer un pastís de formatge amb una impressora 3D. La maquineta elabora productes comestibles a partir de diversos ingredients, que es cuinen amb un làser. ¿Ho sents? És el futur tirant-te l’alè al clatell... I és un alè més aviat fètid. 

Sí, el pastís és allà. Existeix. Diuen que es pot menjar. Després de diversos intents, els enginyers van trobar la fórmula per treure-se’l de la màniga sense l’ajuda d’un sol cuiner. El problema és que no sembla un ‘cheesecake’, sinó l’‘Ecce homo’ d’un cheesecake. És un triangle construït a capes que sembla sortit d’una pastisseria de Mordor. He vist deposicions canines amb més bon aspecte. 

¿El futur del menjar? 

Notícies relacionades

El color marró de l’invent ja t’hauria de posar en alerta. Sembla un tros de matalàs amb farcit misteriós. Té un fluid rosa al llom que sembla vòmit d’unicorn. És un pastís que només et menjaries si la ressaca hagués aniquilat el teu sentit comú. Una aberració que s’ha celebrat en premsa com si comencés una nova era en l’alimentació humana.

Diuen que el futur del menjar són les impressores 3D. No tinc una bola de vidre que ho certifiqui. L’únic que sé és que si aquest pastís de formatge infernal és el millor que ens pot oferir la tecnologia esmentada, ens espera un ‘The last of us’ culinari d’agafa’t i no et belluguis. No sé com de lluny queda aquell futur en què una màquina ens farà uns espaguetis a la carbonara nauseabunds, però de moment estic molt tranquil. Mentre tinguem llocs com Can Saia, El Quim de la Boqueria o Haddock, per posar alguns exemples, estarem fora de perill: parla’ls de màquines 3D i parides similars, i segurament t’emportaràs una merescuda garrotada.