On Catalunya

CUINER AMB PRESENT I FUTUR

El restaurant Alvart es fa gran

Àlvar Ayuso, elegit Millor Xef Jove per l'Acadèmia, renova el seu aclamat restaurant

alvart

alvart

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio

Àlvar Ayuso s'ha fet gran en pocs mesos. Quan tenia 25 anys i molt atreviment, el setembre del 2015, va obrir Alvart (Aribau, 141). Els seus plats clàssics, amb tocs nòrdics i una bona tècnica, van tenir èxit des del primer dia, de manera que ara, als 27, s'ha atrevit a renovar a fons la cuina i la sala, més modernes i àmplies. Se sent segur, i per això ha enterrat la carta per oferir només el menú degustació.

A aquesta convicció hi contribueix el premi al Millor Xef Jove de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia, que va recollir ahir. Benvingut, definitivament, al món dels adults, Àlvar.

"No em considero el millor cuiner jove de Catalunya. Crec que m'han distingit per l'exigència constant, diària, de mantenir alt el nivell del restaurant. I per la valentia d'obrir-lo amb només 25 anys", explica Àlvar.

En aquest temps, l'evolució ha sigut evident. El que va començar com un bistrot ha acabat convertit en un restaurant 100% gastronòmic. "I ara, per primera vegada, comencem a definir un estil, a crear plats nous. Ens sentim molt còmodes en aquesta fase".

FORMACIÓ CLÀSSICA

Un estil que no té res a veure amb El Bulli malgrat haver-se criat a Roses i ser tan jove, cosa que podria donar a entendre que aquest seria el seu referent. "De fet, fins fa una setmana, quan vaig anar a Disfrutar, no havia sopat en cap restaurant bullinià. La meva formació és clàssica i la dels xefs amb qui vaig treballar, també".

Notícies relacionades

Va estudiar a Bellart, es va formar a Hofmann, va passar per les cuines de Michel Bras, Saüc, Gaig, Dos Cielos... "I pel meu origen [la seva mare és sueca] intento fer una cosa diferent. La meva influència nòrdica es nota en els envinagrats, els fumats, les maneres de treballar el peix... És un altre món".

I el seu món s'està configurant a tota velocitat, alhora que es fa gran.