On Catalunya
NOVETAT EDITORIAL
18 quilos més per pair El Bulli
Phaidon recull en set toms i 2.720 pàgines les receptes creades entre el 2005 i el 2011
bulli
El llegat d’El Bulli, tancat definitivament el 30 de juliol del 2011, ha quedat per fi documentat als últims set volums que recullen els plats que es van crear entre el 2005 i el 2011. Una obra mastodòntica si es valora pel pes: 18 quilos. O pel nombre de pàgines i il·lustracions que conté: 2.720 i 1.400, respectivament. Però en realitat es tracta d’un projecte que va més enllà, com tot el que té a veure amb el mític restaurant de Cala Montjoi, que ha deixat empremta en la manera de veure, fer i entendre la cuina, cosa que ha convençut centenars d’alumnes que ara porten aquelles tècniques, aquelles elaboracions, aquells conceptes als seus restaurants.
Els set toms, que surten a la venda aquest mes de novembre per 525 euros, completen el compendi que recull els 1.846 plats que va crear l’equip que van dirigir Ferran i Albert Adrià en comandita amb el desaparegut Juli Soler, entre el 1983 i el 2011. Entre el 2005 i el tancament del restaurant, van parir 750 receptes, que per primer cop estan disponibles en castellà (abans, aquesta monumental obra s’havia traduït i editat en xinès). Sens dubte, una obra amb la qual els fans de la cuina moderna i dels processos creatius culinaris es faran venir aigua a la boca.
En la nova entrega, editada per Phaidon, els volums de l’un al sis contenen fotografies i receptes de tots els plats elaborats cada temporada a l’emblemàtic restaurant, en què s’inclouen tota mena de detalls per crear cada component, notes i consells sobre ingredients difícils de trobar, noves tècniques i diferents tipus d’acabats i de presentació. Còctels, aperitius, tapes, prepostres, postres i morphings.
EL SETÈ VOLUM, DESCRIPTIU
Notícies relacionadesEl setè tom d’aquest projecte tan grandiós analitza l’evolució d’El Bulli i el procés creatiu de Ferran Adrià, aprofundint en la manera com, gràcies a la investigació en nous productes, tècniques, eines i elaboracions, va ajudar a redefinir la gastronomia moderna de la qual beuen tants i tants cuiners avui dia a tot el món.
L’obra es publica ara que l’obertura del centre creatiu de cala Montjoi ElBulli1846 s’acosta. Amb aquests set toms es tanca a més a més definitivament una època i amb la Fundació d’El Bulli (ElBulli1846 en forma part) se n’obrirà una altra.
- La duresa d’una malaltia El pitjor moment en la vida de Jordi Cruyff
- El rescat miraculós de la llibreria Sant Jordi
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- Receptes rodones La recepta definitiva per fer les millors mandonguilles casolanes
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- Club Entendre-hi + Animals i plantes Les set plantes de Nadal per decorar casa vostra aquestes festes
- Propostes de plataformes Deu pel·lícules dels anys 80 per a fans de ‘Stranger Things’
- Gestió emocional Les cinc claus per les quals les paraules de Buenafuente sobre la seva salut són un exemple a seguir
- L’evolució del brot El Govern aixecarà dilluns les restriccions en el segon perímetre del focus de pesta porcina africana
- Tribunals La jutge de la dana cita a declarar com a testimoni el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo
