On Catalunya

EL CAVA

Els Capricis Xarel·lo Castanyer

Caves Vilarnau. 20 euros

capricis

capricis

1
Es llegeix en minuts

Els enòlegs Damià Deàs i Eva Plazas formen part d’una generació estudiosa de les tradicions vinícoles que imperaven a les antigues masies, on era freqüent conservar els vins de xarel·lo en bótes de castanyer. Han sabut adaptar aquest procés a una concepció actual del cava, utilitzant la tecnologia més moderna. Parteixen d’una hectàrea de xarel·lo. Refrigeren el raïm i després el deixen macerar durant tres hores a la premsa per obtenir-ne les aromes. El vi resultant es guarda en acer inoxidable i en bótes noves de castanyer. Després es barreja un 15% del xarel·lo fermentat i criat sis mesos en una bóta amb el xarel·lo que no ha tingut contacte amb la fusta i s’embotella per a la segona fermentació. El resultat és un cava amb personalitat acusada, suma de les virtuts del xarel·lo sobre un fons lleuger d’una fusta que marca estil.