On Catalunya
EL CAVA
Els Capricis Xarel·lo Castanyer
Caves Vilarnau. 20 euros

capricis
Els enòlegs Damià Deàs i Eva Plazas formen part d’una generació estudiosa de les tradicions vinícoles que imperaven a les antigues masies, on era freqüent conservar els vins de xarel·lo en bótes de castanyer. Han sabut adaptar aquest procés a una concepció actual del cava, utilitzant la tecnologia més moderna. Parteixen d’una hectàrea de xarel·lo. Refrigeren el raïm i després el deixen macerar durant tres hores a la premsa per obtenir-ne les aromes. El vi resultant es guarda en acer inoxidable i en bótes noves de castanyer. Després es barreja un 15% del xarel·lo fermentat i criat sis mesos en una bóta amb el xarel·lo que no ha tingut contacte amb la fusta i s’embotella per a la segona fermentació. El resultat és un cava amb personalitat acusada, suma de les virtuts del xarel·lo sobre un fons lleuger d’una fusta que marca estil.
- Prova popular Luis Enrique corre a Barcelona per la seva filla Xana en una edició multitudinària de la Cursa d’El Corte Inglés
- La nova vida de Lamine Yamal
- Consells pràctics Una experta en finances revela els tres hàbits que arruïnen milers de persones
- Barcelona 4 Reial Madrid 3 Un Barcelona salvatge sepulta el Madrid i obre una nova era
- Molts ho confonen amb fatiga: així comença la insuficiència cardíaca que afecta 700.000 espanyols
- Molts ho confonen amb fatiga: així comença la insuficiència cardíaca que afecta 700.000 espanyols
- Barcelona 4 Reial Madrid 3 Un Barcelona salvatge sepulta el Madrid i obre una nova era
- Al peu de Collserola La Fiscalia investiga la instal·lació de barracons en un parc protegit de Sarrià
- Successos Detingut un conductor borratxo per circular 15 km contra direcció a Olot
- Futbol El Barça es proclama campió de Lliga F i segueix amb pas ferm cap al pòquer de títols