On Catalunya
DE MAS PAU ES MUDEN A L'HOTEL PERALADA
Una parella estel·lar
Xavier Sagristà i Toni Gerez es posen al capdavant d'Aires a Peralada

Xavier Sagristà i Toni Gerez, al restaurant Aires, de l’Hotel Peralada. /
Fitxatge de gran volada el que ha fet Hotel Peralada per a la seva oferta gastronòmica: el xef Xavier Sagristà i el cap de sala Toni Gerez, que van ser l'altra parella d'El Bulli durant 11 anys a cavall entre els 80 i 90 (eren la mà dreta de Ferran Adrià i Juli Soler, respectivament). El duo se'n va anar de Cala Montjoi el 1994 per a donar llustre al restaurant de Mas Pau (Avinyonyet de Puigventós), on van ostentar una estrella Michelin des que van obrir fins que, l'any passat, van haver d'anar-se'n al no arribar a un acord amb la propietat. Segueixen a l'Alt Empordà, aquesta vegada envoltats d'un camp de golf en un hotel amb tot luxe de detalls, inclosos tractaments de bellesa i de benestar fets amb vi. Desenvolupen la seva cuina creativa enganxada al territori i la memòria al restaurant Aires, encara que també s'encarreguen d'altres espais gastronòmics com Bistro19, Wine Bar i Garden Bar. «Seguim amb la mateixa línia de Mas Pau, som pesadets...», somriu un juganer Sagristà, que segueix exhibint una tècnica impecable. Gerez ha volgut recuperar el carro de formatges, amb gairebé una trentena en exhibició, encara que a la carta en té més de 60.
Sagristà i Gerez no han aconseguit una estrella Michelin a la guia que s'acaba de presentar (van començar a treballar a Peralada al maig), però no els preocupa. «Hem tingut la visita d'algun inspector, però no és una obsessió. També ens va passar a Mas Pau. No la buscàvem. L'obsessió és fer bé les coses i, en conseqüència, arribaran els reconeixements. Però tenim les condicions», comenta Gerez.
- Un policia de Badalona serà jutjat per falsejar quilometratge
- Electricitat Causes de l’apagada i solucions perquè no es repeteixi: els experts vaticinen què passarà a partir d’ara a Espanya
- La nadinemania conquereix el món de l’òpera
- Els vàpers tornen a les platges de BCN després d’un revés judicial
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Desenes de canals de YouTube amaguen continguts gore, fetitxistes i macabres en suposats vídeos per a infants
- Del 'chemsex' al 'slam': creix l’ús de drogues per via intravenosa durant les relacions sexuals
- Guerra comercial Catalunya s’organitza per minimitzar l’efecte dels aranzels cap a les 1.200 empreses alimentàries que exporten als EUA
- Electricitat Causes de l’apagada i solucions perquè no es repeteixi: els experts vaticinen què passarà a partir d’ara a Espanya
- Tiktok Un cuiner xinès destapa quin és el client més rendible en un bufet i el que menys