On Catalunya

DE MAS PAU ES MUDEN A L'HOTEL PERALADA

Una parella estel·lar

Xavier Sagristà i Toni Gerez es posen al capdavant d'Aires a Peralada

Xavier Sagristà i Toni Gerez, al restaurant Aires, de l’Hotel Peralada.

Xavier Sagristà i Toni Gerez, al restaurant Aires, de l’Hotel Peralada. / FERRAN IMEDIO

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / PERALADA

Fitxatge de gran volada el que ha fet Hotel Peralada per a la seva oferta gastronòmica: el xef Xavier Sagristà i el cap de sala Toni Gerez, que van ser l'altra parella d'El Bulli durant 11 anys a cavall entre els 80 i 90 (eren la mà dreta de Ferran Adrià i Juli Soler, respectivament). El duo se'n va anar de Cala Montjoi el 1994 per a donar llustre al restaurant de Mas Pau (Avinyonyet de Puigventós), on van ostentar una estrella Michelin des que van obrir fins que, l'any passat, van haver d'anar-se'n al no arribar a un acord amb la propietat. Segueixen a l'Alt Empordà, aquesta vegada envoltats d'un camp de golf en un hotel amb tot luxe de detalls, inclosos tractaments de bellesa i de benestar fets amb vi. Desenvolupen la seva cuina creativa enganxada al territori i la memòria al restaurant Aires, encara que també s'encarreguen d'altres espais gastronòmics com Bistro19, Wine Bar i Garden Bar. «Seguim amb la mateixa línia de Mas Pau, som pesadets...», somriu un juganer Sagristà, que segueix exhibint una tècnica impecable. Gerez ha volgut recuperar el carro de formatges, amb gairebé una trentena en exhibició, encara que a la carta en té més de 60.

Sagristà i Gerez no han aconseguit una estrella Michelin a la guia que s'acaba de presentar (van començar a treballar a Peralada al maig), però no els preocupa. «Hem tingut la visita d'algun inspector, però no és una obsessió. També ens va passar a Mas Pau. No la buscàvem. L'obsessió és fer bé les coses i, en conseqüència, arribaran els reconeixements. Però tenim les condicions», comenta Gerez.