On Catalunya

CONCENTRACIÓ EN DEFENSA DEL PROJECTE GASTRONÒMIC AL PARC NATURAL DE ROSES

Suport a El Bulli Foundation

Els germans Roca fan costat al pla de Ferran Adrià a cala Montjoi

Dos dels germans Roca, el Joan (braç alçat) i el Josep (a la seva dreta), ahir amb l’arquitecte d’El Bulli Foundation, Enric Ruiz-Geli, a la cala Montjoi.

Dos dels germans Roca, el Joan (braç alçat) i el Josep (a la seva dreta), ahir amb l’arquitecte d’El Bulli Foundation, Enric Ruiz-Geli, a la cala Montjoi. / ACN / NEREA GUISASOLA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La cala Montjoi de Roses (Girona) va substituir ahir al matí el clàssic escenari de banyistes, ja tardans i a les portes de la tardor, per una estampa més reivindicativa. Unes 500 persones, segons els organitzadors, entre ciutadans i representants d'ajuntaments de la zona, institucions, entitats i agrupacions socials i empresarials, sobretot lligades al turisme i la restauració, i entre els quals van figurar els germans Joan i Josep Roca, d'El Celler de Can Roca, i el pintor Lluís Roura, es van concentrar per donar suport a El Bulli Foundation, el projecte gastronòmic impulsat pel cuiner Ferran Adrià, pels beneficis que consideren que aquesta iniciativa pot comportar per a l'Empordà.

A la trobada -celebrada setmanes després que una campanya ciutadana i ecologista visités la zona i entregués a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, 75.000 firmes per rebutjar que la fundació s'ubiqui al Parc Natural del Cap de Creus- també hi va assistir el naturalista Jordi Sargatal, antic president del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i que ha liderat un gran nombre de campanyes en defensa de la preservació del medi natural. Segons Sargatal, El Bulli Foundation «no provocarà problemes en el medi ambient de la zona» sinó que ajudarà a millorar i ordenar les urbanitzacions i el paisatge de la cala.

Notícies relacionades

MEDI AMBIENT / «Serà una eina per continuar explicant el que passa a la cuina catalana, complementarà la resta d'equipaments existents i reforçarà el magnetisme de la zona. A més a més, l'impacte ambiental serà mínim», va declarar convençut el xef Joan Roca.

Durant l'acte, organitzat per Roses Comerç i l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, i al qual es van sumar l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i alts càrrecs de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme, es va llegir un manifest que assenyalava que no té sentit que el projecte, «de vital importància per al territori» i amb unes obres que començaran d'aquí un parell de mesos, s'instal·li en un altre lloc que no sigui la cala Montjoi, on hi havia el restaurant El Bulli, i on té les seves arrels. No hi va faltar l'arquitecte, Enric Ruiz-Geli, que va aportar la maqueta i va afirmar que respecta totalment el medi ambient.