On Catalunya
Muga Rosat 2013
Bodegas Muga D.O.C. Rioja 7 euros

Muga Rosat 2013_MEDIA_1
Obtenir un rosat amb personalitat és una tasca enològica complexa. Per aconseguir-lo amb un paladar tan precís és necessària una feina prèvia en la selecció del raïm. Jorge Muga i el seu equip busquen les garnatxes riojanes encarades al nord-oest, a les terres fredes situades a l'esquerra del riu Oja.
El pas següent consisteix a repartir les proporcions de les varietats, el 60% de garnatxa, el 30% de viura i, en aquest cas concret, el 10% de tempranillo, una aportació que difereix segons l'anyada. En la passada va ser carinyena.
El sistema de fermentació, tan característic de Bodegas Muga, en petites tines de fusta i amb llevats naturals, acaba de perfilar un rosat per disfrutar, de tènue color salmó. En boca apareix un exquisit trinomi amarg, àcid i dolç, mentre que en el postgust ens deixa la fina empremta, el toc d'una punta d'anís.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor