On Catalunya

unA TROBADA enològicA divertiDA

Tastos a tota velocitat

L'associació de cellers del Penedès Qalidès va organitzar a Barcelona l'Speed Tasting, una cita en què els assistents tenien sis minuts per provar els vins de cada elaborador

Ramon Jané, de Mas Candí, explica els seus vins a l’Speed Tasting celebrat dijous a la Fàbrica Moritz. Al costat, un grup atén explicacions.

Ramon Jané, de Mas Candí, explica els seus vins a l’Speed Tasting celebrat dijous a la Fàbrica Moritz. Al costat, un grup atén explicacions. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

¡Ràpid, ràpid! En aquests temps de pressa sense pausa, el vi sol ser un refugi ideal de calma i tranquil·litat; la calma que requereix cada trago per ser disfrutat és la millor teràpia antiestrès. Però també pot ser divertit fer-ho sucumbint a la velocitat dels nostres temps, cosa que va fer l'associació Qalidès, que reuneix cellers del Penedès que defensen la terra i la qualitat de les seves vinyes i promouen una viticultura sostenible. Es van inventar l'anomenat Speed Tasting per donar a conèixer les creacions de tretze cellers en només una hora i mitja. És a dir, un celler cada sis minuts. ¡Ràpid, ràpid!

Notícies relacionades

IDEA IMPORTADA DELS EUA / La Fàbrica Moritz va acollir dijous passat aquesta iniciativa pionera a Espanya que s'inspira en una idea que triomfa als EUA i que versiona el concepte speed dating, en què diversos homes i dones es donen cita en un local i traven una conversa de només cinc minuts per saber si s'agraden o no. En el cas de l'Speed Tasting, es tractava de conèixer els vins de finca de Qalidès. Quan sonava la música, cada sis minuts, tocava canviar de taula i escoltar els cellerers cantar les excel·lències dels seus productes. Un centenar de persones van tastar i van ballar el Happy de Pharrell Williams cada vegada que havien de canviar de celler. Portaven dues copes a la mà, perquè podien provar dos vins per elaborador. Els amos dels cellers, al seu torn, explicaven com mimaven les seves vinyes.

Que fos un pim-pam-pum no significa que no es cuidessin els detalls. Els vins, per exemple, se servien en copes Riedel, probablement les millors per tastar-los disfrutant de tots els seus matisos. A més, el tast va acabar amb un sopar informal. Els cellers que van participar en l'Speed Tasting van ser Albet i Noya, Avgvstvs Forvm, Can Feixes, Can Ràfols dels Caus, Castellroig-Finca Sabaté i Coca, Gramona, Jané Ventura, Jean Leon, Mas Candí, Mas Comtal, Miguel Torres, Brunes i Finca Viladellops.