On Catalunya

La Vuelta femenina, a Barcelona

La ciutat acull la primera etapa de la prestigiosa competició ciclista el 4 de maig, amb un recorregut que tindrà el passeig de Gràcia com a epicentre

El pelotón de la Vuelta femenina

El pelotón de la Vuelta femenina / UNIPUBLIC

3
Es llegeix en minuts

Barcelona es convertirà aquest cap de setmana en l’epicentre del ciclisme amb la sortida de la La Vuelta Femenina 2025 by Carrefour.es. Dissabte vinent, 3 de maig, es presentaran els equips i ja diumenge, 4 de maig, serà el moment de celebrar la contrarellotge per equips en un circuit de 8 quilòmetres amb sortida i arribada a La Pedrera.

Abans que arrenqui una de les competicions més prestigioses del ciclisme europeu, aquest dissabte a les 19 h, es presentaran els equips a la plaça Portal de la Pau. Des de les 18 h, la festa comptarà amb música i sortejos per al públic assistent i, a les 19 h, desfilaran per l’escenari les 21 formacions participants en la carrera.

Ja diumenge, arribarà l’esperat moment en què arrencarà la La Vuelta Femenina 2025 by Carrefour.es. El recorregut de la contrarellotge per equips mostrarà alguns dels espais més emblemàtics de la ciutat amb la Casa Milà (coneguda popularment com La Pedrera) com a protagonista: serà el punt de sortida i arribada.

Aficionats i curiosos podran disfrutar d’aquesta primera etapa a peu de carrer, ja que el recorregut passa pel centre de la ciutat amb el passeig de Gràcia com a epicentre. A les 12.50 h se celebrarà la sortida del primer equip. Aquesta etapa circularà pel carrer de Provença, Aribau, avinguda Diagonal (on es realitzarà un gir de 180 graus), Muntaner i Mallorca, abans de finalitzar de nou al passeig de Gràcia. Els equips sortiran cada 3 minuts i l’arribada de l’últim a la línia de meta tindrà lloc al voltant de les 14 h. L’edició 2025 de La Vuelta femenina a Espanya consta de 7 etapes amb una distància total de 748 quilòmetres, i se celebrarà des del 4 de maig i fins al 10 de maig. La segona etapa, del 5 de maig, sortirà de Molins de Rei i arribarà a Sant Boi de Llobregat, recorrent 99 km. Després, seguirà a l’Aragó.

Tota la informació sobre la carrera al seu pas per la ciutat de Barcelona es pot trobar a la web lavueltafemenina.es

Dia d’Europa a l’Eixample

L’Eixample celebra el Dia d’Europa amb la conferència titulada Del món d’ahir a l’Europa de demà.La utopia d’Stefan Zweig i un recital de violoncel. Serà el 7 de maig a les 18.30 h al CC Golferichs (golferichs.org).

Passeig sota les estrelles

El Planetari Municipal organitza una passejada nocturna per observar els planetes i les constel·lacions el pròxim 16 de maig al Parc del Guinardó. És gratuït amb inscripció prèvia (barcelona.cat/horta-guinardo).

Calidoscopi Cultural

El cicle Calidoscopi Cultural abordarà la resiliència col·lectiva. L’acte inaugural serà dijous 8 de maig, a les 18.30 h al CC Can Clariana Cultural, amb Folk as queer, un espectacle de dansa (barcelona.cat/santandreu).

Festival de microteatre

Nou Barris celebra el festival de microteatre dProp del 6 al 10 de maig. Cada dia es podran veure tres peces de diferents gèneres en espais del Districte. L’entrada és gratuïta i es pot reservar a https://ja.cat/dProp.

Trobada Nacional dels Tres Tombs

En el marc del Bicentenari dels Tres Tombs de Barcelona, aquest dissabte 3 de maig la ciutat acull la XXVIII Trobada Nacional dels Tres Tombs de Catalunya. Més de 70 carruatges, 200 cavalls i 600 traginers d’un total de 95 pobles de tot Catalunya, participaran en aquesta tradicional Cavalcada (10.30 h, avinguda Reina Maria Cristina) en la qual es beneiran els animals (11.15 h, ronda de Sant Pau, 72).

La Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya

(barcelona.cat/culturapopular).

Noves exposicions a La Virreina

La Virreina Centre de la Imatge ha inaugurat recentment quatre noves exposicions dedicades al dramaturg Eugenio Barba, a la performer Cathy Berberian, a la filmografia de Sara Gómez i a les instal·lacions d’Álvaro Perdices.

La meva aportació és la primera presentació museogràfica de la filmografia completa de la cineasta Sara Gómez (Guanabacoa, 1942 – l’Havana, 1974), una de les principals representants del documentalisme a Cuba durant els anys 60 i 70. D’altra banda, Autopenetració està dedicat al dramaturg Eugenio Barba (Bríndisi, 1936) fundador de l’Odin Teatret i capdavanter del Tercer teatre que va sorgir a finals dels 70.

Notícies relacionades

I coincidint amb el centenari del naixement de Cathy Berberian (Attleboro, Massachusetts, 1925 – Roma, 1983), una mostra s’endinsa en la genealogia de la seva opera prima com a compositora Stripsody. Finalment, Cultivar l’estrany és una antològica dedicada a l’artista Álvaro Perdices (Madrid, 1971).

Les quatre exposicions són gratuïtes i es podran visitar fins al 28 de setembre (barcelona.cat/lavirreina).