On Catalunya
DE COPES
Còctels de qualitat sense necessitat d’efectes especials
Barres nobles capaces de capgirar els tragos clàssics i alienes a tot el que es publica a les xarxes socials. Aquí teniu els millors locals de combinats de la ciutat sense cues

La Libreria Cocteles Instagram
Segurament n’estàs fins a dalt de tot de veure les mateixes cocteleries cool al teu feed d’Instagram. Si has dit prou a les copes amb efectes especials, i vols clavar els colzes en una barra de qualitat aliena a TikTok, en aquests bars et rebran amb la coctelera al rest.
Ens en anem a Fort Pienc. La Higuera (Sicília, 101) sembla un bar restaurant de tota la vida, que ho és, però té catch: també és una de les millors cocteleries de Barcelona. El seu responsable és Kike Prado, un bartender minuciós, savi, sempre obert a experimentar amb seny, capaç de capgirar tragos clàssics i posar-hi el seu inequívoc segell de qualitat. Fa temps que no passo per la seva barra a injectar-me un silver bullet a l’ànima, però no passa res.
Plats icònics
El que té de bo de La Higuera és que per molt que triguis a tornar-hi sempre et sentiràs com a casa. A més, en aquesta cocteleria de barri també hi ha camp per a plats icònics que triomfen en les distàncies curtes. La presa ibèrica amb xips és segurament el símbol més poderós d’una cuina honesta i amb un producte excel·lent en què també destaca qualsevol cosa que porti foie-gras.

La Higuera sirve el mejor Dry Martini de BCN, con permiso de Giardinetto y Boadas. /
Ens en anem al barri de les Corts, una altra zona en què no es prodiguen els influencers. Allà hi ha La Llibreria (Doctor Ibáñez, 24), un espai que sembla sortit d’una pel·lícula d’època. Com indica el nom, disposa d’una antiga llibreria de fusta noble, a les prestatgeries de la qual descansa una molt envejable col·lecció de llibres sobre cocteleria.
A la barra, preciosa, un equip de bartenders uniformats t’introduiran en una carta de còctels treballada, amb sentit: un viatge per tot el planeta a través de tragos com el Cantarito, una picada d’ullet a les cantines de Jalisco en vas de ceràmica. Si hi ha gana, també tenen embotits de qualitat i unes taules de formatges en les quals et capbussaràs com si fossis un autèntic saltador olímpic.
Notícies relacionadesElegància a Gràcia
I al barri de Gràcia, finalment, anem a parar de dret al 14 de la Rosa (Martínez de la Rosa, 14). D’altres s’emporten els flaixos, però aquesta cocteleria té una de les barres més fines que he visitat. L’elegància és la clau en un bar que se sent còmode en l’elaboració de tragos clàssics, perfectament equilibrats. El seu interior ambarí proposa un viatge al passat, l’ambient és propici per a les vetllades tranquil·les i els bartenders porten un dels uniformes més bonics que he vist mai. Txin-txin.

14 De la Rosa (Barcelona), una coctelería en auge. /
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic
- Apunt ¿S’ho imaginen?
- LA CITA DE MONTJUÏC Final guanyada, final per jugar
- PARTIT 100 AMB EL BARÇA Lamine Yamal: "La por la vaig deixar al parc de Mataró fa temps"