On Catalunya

Retorn al passat

Calonge celebra el mercat medieval

Mig centenar d'activitats dinamitzaran el centre històric del municipi els dies 30 i 31 de març

Calonge celebra el mercat medieval
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Mercat Medieval de Calonge arriba a la 25a edició el dissabte 30 i el diumenge 31 de març com un dels esdeveniments més consolidats al centre històric de Calonge. Una vegada més, prop d’una cinquantena d’activitats dinamitzaran els carrers del nucli antic i atrauran públic, tant local com visitant, en plena Setmana Santa. Hi haurà música, espectacles per a tots els públics, tornejos de lluita, cercaviles, tallers i mercat d’artesania, entre altres activitats.

Quant a les propostes d’aquest any, destaca la celebració del torneig de lluites a cavall tant dissabte com diumenge cap al tard. També es potencia la zona infantil, amb jocs de gran format, espectacles i tallers durant tot el dia. Es manté una de les apostes estrenades l’any passat: el concert de música medieval, en format de píndoles de mitja hora, que es farà dissabte, durant tot el dia, a la Sala Gòtica del Castell. A més, el carrer del Càcul i el passatge de Pere Sardó s’ambientaran com si fossin una masmorra i es dinamitzaran amb animacions. Mentrestant, als jardins del Castell s’establirà un campament de setge amb la idea que el públic vegi les màquines de guerra de l’edat mitjana i es faci una idea de com eren els setges en l’època. Es faran espectacles participatius didàctics i en clau d’humor.

Notícies relacionades

El programa del 25è Mercat Medieval de Calonge comença amb una activitat prèvia avui divendres, 22 de març, a la Sala Fontova. Es tracta de la conferència Contrapoders locals al Calonge dels segles XIV i XV a càrrec dels historiadors locals Esther Loaisa i Joan Molla.

El Mercat Medieval està organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Centre d’Estudis Calongins Colònico, l’Arxiu Històric Municipal, l’Ateneu Popular i la Colla Gegantera de Calonge.