On Catalunya

Cavalls i carruatges desfilaran a Puig-reig

La festa de la Corrida es manté viva en aquest poble del Berguedà, igual que en altres localitats la

denominen Tres Tombs

Cavalls  i carruatges desfilaran  a Puig-reig
2
Es llegeix en minuts
anna costa

Al voltant de Sant Antoni Abat, patró dels traginers i els cavalls, moltes localitats celebren festes relacionades amb les tasques del camp i els animals de càrrega. Per exemple, Igualada (Anoia) viurà aquest cap de setmana els Tres Tombs, amb diferents activitats. Una altra festa amb personalitat la trobem a Puig-reig (Berguedà), amb la Corrida. Mourà entre 25 i 30 carros i uns 120 animals en la cercavila d’aquest diumenge, 21 de gener. La presència de cavalls, burros i ponis serà notòria, tot i que per a l’organització cada vegada és més costós mantenir aquesta xifra. La llei del benestar animal és estricta, cosa que dificulta la participació de particulars de la comarca que no tenen els cavalls amb la documentació i el registre necessaris per desfilar. L’alternativa és anar a buscar cavalls a hípiques i altres empreses especialitzades de diferents punts de Catalunya.

La Corrida infantil és l’acte central d’aquest divendres, amb la participació de prop de 400 nens i nenes. A la nit, es farà la Cuina del Porc al pavelló.

Notícies relacionades

De les propostes de demà, dissabte, es poden destacar el Raid Social i l’estrena d’una matinal familiar en el circuit de la Corrida amb activitats i tallers entorn del món del cavall: passejades en burros i ponis, burro mecànic, demostració de ferradors amb forja, demostració de tir i treball al bosc amb animals. A més, hi haurà carros llançadora que realitzaran el trajecte d’anada i tornada, des de davant de Correus fins al circuit a la zona del camp de futbol. La novetat de la Corrida en família substitueix a l’espectacle dels últims anys, "amb l’objectiu que els nens i les seves famílies puguin interactuar més i no siguin simples espectadors", ha explicat Joan Soler, president de la comissió organitzadora de la festa.

Diumenge, l’acte central serà la cercavila del migdia amb el joc de les cintes, però també hi haurà esmorzar popular, demostració d’elaboració d’embotits, mostra d’oficis tradicionals, d’alimentació i artesania a la plaça Nova i voltants. Com a novetat, es podrà pujar en un burro mecànic durant tot el matí. I una altra proposta interessant per als assistents seran les carreres de la Corrida, a la tarda en el circuit. Es podran veure competicions de burros, ponis, cavalls creuats, pura raça àrab i pura sang anglès. Els premis seran en metàl·lic i ronden els 2.000 euros.

Temes:

Igualada