On Catalunya

Experiències blanques

Les estacions d’esquí del Pirineu gironí ofereixen nombroses activitats per als aficionats

Experiències blanques

Oriol Moles

2
Es llegeix en minuts
DAVID CÉSPEDES

Quan la capa blanca cobreix les muntanyes del Pirineu gironí s’obre un gran ventall de possibilitats per disfrutar de la neu. L’únic problema que se’ns plantejarà serà escollir una experiència perquè l’oferta és molt variada i atractiva. Ens hem de preguntar primer què volem fer: practicar esquí nòrdic, esquí alpí o de muntanya, raquetes de neu o alpinisme... i a partir d’aquí consultar el programa que ofereixen estacions pioneres en l’esport i la neu com Vallter 2000, la Molina, Masella o la Vall de Núria.

El Patronat Costa Brava-Pirineu recull amb tot detall a la seva web totes les activitats de neu de les quals poden treure el màxim profit tant els aficionats com els que volen iniciar-se en alguna d’aquestes modalitats d’hivern. Per descobrir tota la màgia de l’esquí res millor que l’estació de Vallter 2000, ubicada a Setcases, a la comarca del Ripollès. Amb més de 40 anys d’activitat com a pista d’esquí, és un destí ideal per iniciar-se en l’esquí. I si volem una activitat més familiar també podem baixar en trineu i d’aquesta manera la diversió per als més petits està totalment assegurada.

Notícies relacionades

També dins del paraigua del Pirineu gironí trobem l’estació de Masella, a Alp. L’experiència que ens proposen és la de disfrutar dels 10 quilòmetres de pista però de nit. La Masella té l’única oferta d’esquí nocturn del Pirineu de Girona. A poca distància l’estació de la Molina ens presenta la possibilitat de disfrutar de tota una jornada esquiant però amb un al·licient especial: un sopar. Situada a la sortida del telecadira de Roc Blanc, a 2.000 metres d’altura, una terrassa amb vistes impressionants que et permet disfrutar sota una carpa d’una relaxant música chill-out. Amb reserva prèvia, també es poden degustar exquisits sopars de muntanya, amb baixada nocturna inclosa, que es fa per la pista Volta Muntanya Sagrada, segons detallen des de l’estació.

I finalment a la Vall de Ribes hi tenim l’estació de Núria, ubicada al costat mateix del santuari. Per accedir-hi haurem de pujar amb el famós i únic tren cremallera que surt des de Ribes de Freser. L’experiència ja comença en el trajecte, ja que el cremallera va agafant altura resseguint la muntanya fins a arribar a la plana del santuari. La riquesa natural i paisatgística és única i a l’hivern compta, a més, amb l’al·licient que hi podem practicar l’esquí. Un autèntic paradís per a tot aficionat a l’esquí i a les rutes i senders de muntanya.