On Catalunya
una espera de cinc estrelles
Locals de Barcelona pels quals val la pena fer cua
En aquests bars i restaurants, esperar que t’atenguin és un plaer. O almenys, saps que no et decebrà. Utilitza-ho com a teràpia de xoc: menja aquí i fins i tot les Urgències del Clínic semblaran Usain Bolt
Malgrat la calor sufocant, davant teu, una cua que ni la de la prevenda de Taylor Swift. El sol pica més que els talls de Pedro Sánchez a Pablo Motos i, tot i així, es divisa una cua de gairebé una hora per a una hamburguesa. Ets en ple Raval, esperant per a una taula a Gringa (Lleialtat 16), amb unes ‘burgers’ que es converteixen cada cap de setmana en un punt de peregrinació tant per a locals com per a guiris de sandàlies i mitjons.
¿El seu atractiu? Una carta amb combinacions molt americanes –xilis de Jalapa, pollastre fregit, cèrcols de ceba, guacamole, i un llarg etcètera– i amb una qualitat que queda ratificada amb la puntuació de 4.9 estrelles a Google amb gairebé 1.000 ‘reviews’. Un ‘hit’ del barri. Però no és l’únic local pel qual desenes de persones s’arrisquen a una insolació esperant que les atenguin. Cada vegada hi ha més bars, botigues i restaurants l’experiència dels quals va acompanyada de cues. Això sí, tots els seus clients ho afirmen: val la pena esperar.
No gaire lluny, a Sant Antoni, un local de tota la vida que fa anys que aconsegueix hordes quilomètriques de fans: l’orxateria Sirvent (Parlament, 56). Des de 1920 serveixen orxates, torrons i gelats artesanals, i cada cap de setmana els acompanya una cua desitjosa dels seus refrescants dolços, especialment, després d’establir-se com a pla estrella per a les tardes caloroses agafar una orxata (o gelat) i prendre-se’l asseguts a les ombres de la superilla de Sant Antoni o al llarg del pacificat carrer Comte Borrell. No és l’única seu de Sirvent a Barcelona, són a l’Eixample (Balmes, 130).
Altres gelateries que porten cua en hora punta de calor són les de DelaCrem, amb dues seus, una a Enric Granados (15) i una altra al passeig de Sant Joan (59). Com a Sirvent, el reclam és el mateix: remeis artesanals i de qualitat per allunyar la calor a llepades.
‘Bubble teas’, una bombolla que no explota
La bombolla dels ‘bubble teas’ encara no ha esclatat. I, malgrat que els locals que ofereixen aquestes begudes asiàtiques ‘kawaii’ (és a dir, ‘cuquis’, en japonès) es compten per desenes, els caps de setmana a l’hora del berenar estan més transitats que els col·legis electorals després d’aquesta ratxa de la festa de la democràcia. Algunes recomanacions que, segons els rastrejadors d’aquestes bombolles, són per les que més val la pena esperar: Youcha (Alí Bei, 44), QTea (passeig de Sant Joan, 44), Buscaté (Pau Claris, 117), Bubbolitas (Bonsuccés, 7) i BoBa (Ribes, 33).
Per als que, ja que fan cua, prefereixen acabar rodant, també hi ha opcions. Des de ‘brunchs’ abundants amb més minuts d’espera que a Urgències, fins a bars de tota la vida que van apuntant torn a la llibreta i esperes mentre prens una copa. D’aquests últims, el clàssic és el Gelida (Diputació, 133), menjar català per sucar-hi pa o, com va descriure una ‘tiktoker americana’ que va ser apallissada amb comentaris negatius, ‘typical Spanish brunch’.
Notícies relacionadesEls amants dels ‘brunches’ ja saben que per esmorzar fort toca posar-hi ous, i no només pels ‘benedict’ sempiterns que són a totes les cartes, sinó perquè és difícil trobar bones opcions sense empassar-se una bona estona d’espera. Algunes recomanacions que inunden Instagram i TikTok són La Desayuneria (Comte d’Urgell, 260; Comte Borrell, 75), Lilo (Diputació, 443; Enric Granados, 1) o EatMyTrip (Consell de Cent, 378; Riera de Cassoles, 56).
Igual de famosa és la cua del Ramen-ya Hiro (Girona, 164), que et farà suar, i no pel sol –ja que només obren a la nit–, sinó pels platassos de sopa calenta, que segur que venen molt de gust a les nits d’estiu. I a un parell de carrers, un altre asiàtic on esperaràs a la porta: Toyo (Torrent de l’Olla, 8), bufet lliure de cinta giratòria que, si sempre ha sigut l’infern dels impacients, amb l’auge de la moda dels bufets, les seves cues ja passaran als annals de la història.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
- Informe de l’OCDE Espanya, entre els sis països on els fons de pensions es desinflen
- Elena Manzano: "Cal trencar la premissa que Catalunya dona i Extremadura rep"
- EIX EN TRANSFORMACIÓ Collboni fitxa Joan Oliveras com a president del consell per a la Rambla
- Estrena a TV3 ‘Et faran un home’ relata les vexacions sofertes en la mili
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Televisió Una soltera abandona la seva cita a 'First Dates' després de les preguntes a les quals va ser sotmesa: "A mi em sembla un escàndol"
- A València Condemnats per contractar un sicari que va morir en un accident de moto quan anava a matar la seva víctima
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- Junts per Catalunya Per què Pujol torna al pujolisme