On Catalunya

Plans rodats

TikTok: on gravar els millors vídeos a Barcelona

La ruta més viral de BCN no inclou coronavirus, només hordes de ‘tiktokers’ gravant-se per assegurar un èxit a l’app de moda. Aquests són els formats que arrasen i els llocs on filmar-los

TikTok: on gravar els millors vídeos a Barcelona

TikTok

7
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Abans de la pandèmia, TikTok semblava existir només per fer que ens sentíssim vells. Fins i tot els mil·lennistes trobaven la seva interfície més misteriosa que la identitat del tal M. Rajoy. Però tot va canviar quan va arribar el confinament. En els descansos de la guerra pel paper higiènic, el fitnes olímpic amb Patry Jordán i el Masterchef de rebosteria, vam aprendre a utilitzar l’app oficial de la Generació Z. Ara, a ningú li sona estrany dir ‘video challenge’, ‘For you’ ni cap dels termes que s’utilitzen per viralitzar contingut. TikTok et dona hores d’entreteniment sense que importi la teva edat: si fins i tot la reina Isabel II en va pujar un ballant (o, almenys, un ‘deepfake’ amb la seva cara).

Per convertir-se en un rei de l’app al nivell de Charli d’Amelio (la ‘influencer’ amb més seguidors a TikTok) necessites molta creativitat. Però també dominar uns registres establerts: cada cert temps sorgeixen nous reptes virals, i la majoria dels vídeos es basen a imitar-los. Tenim la sort, a més, de viure en una ciutat molt atractiva per als creadors de contingut i que s’adapta molt bé a aquests formats. Per això, fes la ruta TikTok de Barcelona: aquí pots aconseguir ser un èxit viral.

Coreografies d’un minut

Els balls, eternes estrelles

Els orígens de TikTok són a l’app Musical.ly. El seu nom ho deia tot: dedicada a la música, va acollir durant els seus quatre anys d’existència desenes d’adolescents que adoraven ballar i cantar. Sí, la versió Generació Z d’‘Un paso adelante’. No és estrany que, anys després, un dels formats que més triomfa a la seva hereva siguin els balls.

sbdani4Never got tired of ssots @alibei30 @carliuss0 #izone #secretstoryoftheswan #wizone #아이즈원 #panorama #kpop #환상동화 #kpopdance #Barcelona #foryou♬ 환상동화 (Secret Story of the Swan) – IZ*ONE

Agafa el mòbil, busca les cançons que siguin ‘trending’ a l’app i aprèn-te la coreografia. No només t’assegurarà milers de visites: també satisfaràs el mono de sortir de festa. L’escenografia, per descomptat, no pot ser qualsevol cosa. Els llocs amb miralls són l’indret perfecte on anar a filmar el teu debut com a extra de ‘Mamma mia’, perquè et permeten assajar, queden molt més estètics al vídeo i solen estar bastant buits, així que ningú et jutjarà amb la impassible mirada de Risto Mejide a ‘Got talent’. Els més famosos són al campus de Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat, 138), el pati interior del CCCB (Montalegre, 5), les Cotxeres de Sants (Sants, 79), el Museu Blau (Leonardo da Vinci, 4), el Caixafòrum (Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8) i el lateral del Palau de Congressos de Barcelona (a l’altura de Rius i Taulet, 11).


El gran imperi ‘online’

‘Make up challenge’

Que el maquillatge és una indústria molt, molt lucrativa no és res nou. Només fa falta veure tots els ‘makeupfluencers’ que porten anys a la cúspide de la piràmide de la popularitat, com els ‘youtubers’ Jeffree Star i James Charles, que van començar pintant-se la cara davant la ‘webcam’ i ara tenen un patrimoni de milions de dòlars, o fins i tot la petita de les Kardashian, Kylie Jenner, que va construir el seu imperi multimilionari gràcies a la indústria del maquillatge. Ara, són centenars de persones les que han perfeccionat aquest tipus d’art, i han aconseguit milers de visites i s’han alçat com un dels gèneres predilectes a totes les apps, inclosa TikTok. Està clar que si Goya hagués nascut al segle XXI ara seria maquillador.

@nuria.adraos.makeupSorry ‍♀️ #voldemort #harrypotter #humor #amador #lqsa #makeup #makeupartist #maquillaje♬ so original – LQSA✔️

Per introduir-te al món del make-up, òbviament necessitaràs una nova paleta i estris. Les cadenes per aconseguir-los són innombrables. Per apuntar-ne algunes: Sephora, KIKO, MAC, Marionnaud, Bodybell i Druni, amb diversos establiments per tota la ciutat. O, igual de recomanables, les botigues ‘online’, com beautybay.com, on pots trobar les paletes dels ‘youtubers’ més famosos, com Star i Nikki Tutorials. O l’opció d’anar directament a les webs dels teus ‘makeupfluencers’ favorits, com fentybeauty.com, per a la línia de maquillatge de Rihanna, i tatibeauty.com, amb les col·leccions de Tati Westbrook, una altra famosa ‘youtuber’. Les opcions són pràcticament infinites.


Un curt digne dels Oscar

Vídeos de ‘storytelling’

La pròxima Penélope Cruz potser ja ha nascut i està amagada en algun viral de TikTok. Per trobar-la, passa’t pels vídeos de ‘storytelling’: aquests que expliquen històries i situacions guionitzades, algunes vegades amb actuacions dignes d’un Goya, moltes d’altres d’un Razzie (l’Oscar amb què es distingeixen els bunyols cinematogràfics més grans de l’any).

@lastukusAbusón i Once, Stranger Things insta:lastukus⚡️YouTube:las tukus✨#parati #strangerthings #humorenpareja #fyp #lentejas #conedia♬ so original – LasTukus

Si vols estrenar-te com a director de curts, busca un ‘setting’ apropiat per gravar. Seguint l’exemple de les tiktokers @lastukus, mestres de l’‘storytelling’ que han aconseguit més de 300.000 seguidors (tot i que molts, irònics a causa de la mala qualitat de les seves actuacions), necessitaràs un espai buit, sense soroll i ampli on interpretar els teus drames d’un minut. A Barcelona, les millors opcions són els jardins de Mossèn Cinto Verdaguer (Miramar, 30), el Parc Central del Poblenou (Diagonal, 130), el parc Diagonal Mar (Llull, 350), el parc del Guinardó (Garriga i Roca, 1) i la plaça de les Glòries, entre la Torre Agbar i el Museu del Disseny. Acció.


paradís friqui

‘Tiktokers’ col·leccionistes

mewisme700Unique Pokemon Collection #fyp #pokemoncollector #pokemoncollection #collection #pikachu #foryoupokemon♬ Pokemon Battle – MinecraftUniverse

A l’institut, ‘bullying’. A TikTok, glòria. Així és la vida dels otakus addictes al marxandatge, que han descobert que pregonar sobre les seves col·leccions no és cap motiu de vergonya, sinó sinònim de milers de ‘likes’. En aquesta app, cada dia és el Dia de l’Orgull Friqui. Per unir-te a aquesta moda, pots visitar els dos principals focus de la vida otaku barcelonina: les Galeries Maldà (Portaferrissa, 22), on, per exemple, hi ha la primera botiga dedicada a Pokémon a Espanya, i el Triangle Friqui (a la part baixa del passeig de Sant Joan i els seus voltants), amb una desena d’antres per a col·leccionistes, i uneix-te al frenesí consumista otaku que està alçant la categoria de llegendes ‘tiktokers’ a desenes d’adolescents.


Treu el teu costat «pastelós»

Històries d’amor

La vostra relació és tan enganxosa que li provocaria una indigestió de sucre a Ryan Gosling a ‘El quadern d’en Noah’. Doncs això també té rèdit a TikTok. Els vídeos de primeres cites, de plans cursis, de sorpreses romàntiques i de qualsevol cosa que reveli que viviu en un Sant Valentí perenne són un altre gran èxit de la plataforma.

@couplegoals#couplegoals hashtag is poppin with amazing content. @jademckenzee thank you for sharing ♬ original sound – z a i

Per demostrar-ho, podeu anar a l’Antigua (María Cubí, 59), que té reputació de ser dels restaurants més íntims de la ciutat, i gravar els plats que compartireu a l’estil ‘La dama y el vagabundo’, les miradetes que us feu i els jocs de peus sota la taula. O anar d’hotelet, i documentar tota la nit com si fos la lluna de mel de Julia Roberts. Prova els ‘packs’ hotelers d’allotjament, sopar i esmorzar, com el del Majestic (passeig de Gràcia, 69), per 269 €, o el del Royal Passeig de Gràcia (al número 84), per 89 €. I voilá, un amor de cine que arrasarà a l’app.


Virals pels pèls

‘Hashtag’ ‘#Barbershop’

Notícies relacionades

Veure com retallen una barba o com li fan degradats a un home al cap s’ha convertit en una espècie d’ASMR (aquests vídeos de murmuris que t’ajuden a relaxar-te). Amb milions de visites acumulades en total, el ‘hashtag’ ‘#Barbershop’ té hores d’aquests vídeos. Així que si no t’atreveixes a ballar, actuar o maquillar-te i cerques una cosa viral amb les ànsies d’un epidemiòleg, passa’t per les barberies de Barcelona.

@saran_grgElijah Barbershop #mensgrooming #house99 #barbershop #fadehaircut #styling #hanzdefuko #barcelona #mountainhairstyle♬ Feeling Good – Michael Bublé

Elijah (Trafalgar, 6), barbershop i estudi de tatuatges, és, probablement, la millor opció. Moderna, amb renom i el segell de qualitat de Stephen James (model amb més de dos milions de seguidors) tindrà una gran acollida a l’app. Més opcions: La Barberia de Gràcia (Torrent de l’Olla, 198), Vicenç Moretó Barbería (Joaquín Costa, 51) i La Barbería (Independència, 278) són clàssics que també t’asseguraran un hit.