On Catalunya

NOU FENOMEN VIRAL

Resol un crim a Twitter

No havia passat ni mig dia des que va aparèixer a les xarxes i ja tenia 50.000 'likes'. Són «crims il·lustrats», el nou invent interactiu de l'expert en 'thrillers' tuitaires Modesto García

zentauroepp52934903 ana200326163450

zentauroepp52934903 ana200326163450

2
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Entres en una habitació i et trobes de cop i volta un bassal de sang, un paio a terra amb una pistola a la mà, un telèfon que sona. Ni que haguessis convidat a sopar Jessica Fletcher. «¿Es va suïcidar o va ser assassinat?». No és una pregunta retòrica. «Busca proves», et demanen sense ni tan sols moure’t de Twitter. I així, en qüestió d’hores, han sortit de sota dels tuits més de 50.000 Sherlock Holmes.

S’ha convertit en una escena del crim viral. No havia passat ni mig dia des que va aparèixer a les xarxes i ja tenia 50.000 ‘likes’. «Crec que és la que més ràpid s’ha viralitzat», diu encara sorprès el seu autor, Modesto García, per videotrucada. «Em sobrepassa», esbufega. En 17 hores se li havien afegit 20.000 seguidors.

«Crims il·lustrats».  És el nou invent interactiu que s’ha tret de la màniga en quarantena aquest expert en ‘thrillers’ en versió fils de Twitter. Modesto –sí, s’ha guanyat la modèstia a força de brometes–. Malagueny confinat a Madrid. Les seves narratives innovadores han sortit fins i tot a la BBC. Ha organitzat fins i tot un ‘escape room’ interactiu amb famosos a través de Youtube. Aquest és el seu segon assassinat a les xarxes. El primer il·lustrat. Els dibuixos són del lleonès Javi de Castro.

 

«Pensava que ja ho havia vist tot a Twitter, però estic flipant», repeteixen des d’ahir els tuitaires. «Vaig a buscar la meva gorra i la meva pipa». Totes les pistes estan a un clic de l’escena del crim. El dibuix té comptes etiquetats que condueixen a més detalls. «Té un punt de videojoc –compara Modesto–. Has de ficar-te en un altre compte. Entres en aquesta dinàmica d’obrir portes». Així que agafes la pipa i obres l’armari (hi ha un compte que s’anomena així) i hi apareix una jaqueta amb una acreditació. «J. Rodríguez». Mmmmm. Remenes la pipa i mires l’escriptori amb ulls de ‘CSI’. Pots xafardejar també el portàtil, el mòbil, fins a agafar el telèfon. T’estan trucant de recepció. A una de les noies de l’equip de neteja li va semblar sentir la veu d’una dona abans dels trets. Elemental, estimat tuitaire.

 

Notícies relacionades

«A les dues hores, ja hi havia respostes bastant encertades», relata Modesto. I no és que sigui un crim fàcil de resoldre. Hi ha codis encriptats, algun missatge en alemany. «Reptes molt d’‘escape room’», compara l’autor. Però hi ha fins i tot qui ha obert fils de Twitter desplegant organigrames i pistes gargotejades a mà.

Qui no sigui capaç de resoldre el crim, podrà descobrir-ho dimarts. Modesto revelarà el misteri al seu compte. N’hi haurà més, promet. «Tinc moltes ganes ja de posar-me amb el segon –confessa–. De sobte se m’ha obert un món superemocionant». I tot això en quarantena, sense necessitat de recórrer a un miserable rotllo de paper higiènic.