On Catalunya

TRÈVOLS AMB ESPUMA

La festa més verda de Barcelona

Saint Patrick's Day és una bona excusa per amarar-se de la cultura irlandesa entre música i cervesa

 

 

2
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

Fa temps que el Saint Patrick’s Day (17 de març) ha deixat de ser una cita només per a irlandesos. La celebració del patró d'Irlanda, que va néixer als Estats Units impulsada pels immigrants per mantenir vives les seves arrels, s'ha convertit en una festa comuna. Una bona excusa per beure unes cerveses. També a Barcelona. Res millor per honrar Sant Patrici que ficar-se en la pell d'un irlandès i acompanyar-lo en les seves ‘oracions’ en algun dels seus temples. A l'alegria que sempre concentren aquests 'pubs', aquest cap de setmana s'hi afegeix la ‘devoció’ per una festa molt especial. Si vols fer-te passar per irlandès porta un trèvol a sobre. Allò de tenyir-se de pèl-roig és per a atrevits. Aquí van unes quantes recomanacions.

KITTY’S

Nau Santa Maria 5-7

Un dels més consagrats, amb 18 anys al damunt, i un dels que més activitats organitza. I per a tots els públics, concentrades sobretot el dissabte 18, amb atenció especial als més petits, i que converteix el carrer Numància en un espectacle. Tallers de rebosteria i de maquillatge inspirats en la mitologia celta, contes, gaitada, ball popular, xocolatada... Als grans no els faltaran cervesa i bon menjar, ni, naturalment, rugbi, una de les grans passions d'aquest 'pub' on és fàcil veure grups de veterans recordant batalletes.

FLAHERTY’S IRISH PUB

Plaça Joaquim Xirau, s/n

Una altra de les ‘catedrals’ irlandeses de Barcelona. Molt a prop de la Rambla, l'animació està garantida. Música esports a totes hores. Serveixen menjar ininterompudament fins a mitjanit, i entre pinta i pinta, pots provar amb els dards i amb el billar. Una altra cosa és com estarà la teva punteria. Pel seu patró, la festa es multiplica.

MICHAEL COLLINS

Plaça de la Sagrada Família, 4

Sagrada Famíliaconcorreguts 

THE GEORGE PAYNE

Plaça d'Urquinaona, 5

Passa per ser el 'pub' irlandès més gran de Barcelona. I la veritat és que és enorme. El seu eslògan per a la festa és que remenis l'armari i et posis roba verda, una vestimenta obligada per abraçar la fe de sant Patrici. Amb una curiosa decoració i pantalles gegants on sempre hi ha algun esport que veure, per la seva cèntrica situació, sol estar sempre ple.

LA FONT MÀGICA, DE VERD

Però el 'Saint Patrick’s Day' és molt més que prendre pintes. I aquest any, la colònia irlandesa de Barcelona i, en especial l'associació Iomramh, s'ha bolcat en l'organització de tota mena d'activitats.

Per començar, la ciutat viurà una florida verda amb la Font Màgica de Montjuïc com a estrella principal. El divendres 17, a les 20.30 i durant una hora, l'aigua ballarà sota musica irlandesa i de rigorós verd, el mateix color que inundarà les Fonts Bessones de  la plaça de Catalunya i la de Passeig de Gràcia/Aragó. Divendres també hi haurà balls tradicionals irlandesos al Hard Rock Cafe.

Notícies relacionades

Diumenge, a partir de les 13.00 hores i durant tota la tarda, se celebrarà al Club Pati Vela del port del Maremàgnum la quarta regata de 'curachs' (vaixells tradicionals irlandesos que han construït a Barcelona) del Mediterrani entre 16 tripulacions de tres persones.

 Així que durant uns dies, Barcelona serà un enorme trèvol, el símbol que, segons la llegenda, va utilitzar sant Patrici per explicar el misteri de la Santíssima Trinitat. Quina cosa millor que honrar-lo amb una santíssima festa.