Gigi Hadid & Bella Hadid

Germanes i rivals

Són les 'top' del moment, dues 'it girls' que les principals firmes de moda es disputen.

3
Es llegeix en minuts
MARTA ALTARRIBA

Ella mateixa ha confessat que no compleix amb els cànons d'una model (les seves mesures són 85-64-89 i fa 1,79 d'altura), però això no ha sigut obstacle per arribar dalt de tot: desfilar com a àngel de Victoria's Secret aquest novembre. Ella és Gigi Hadid, algú capaç de fer-li ombra a la mateixa Lady Gaga a l'alfombra vermella de la Gala MET, fa només uns dies. Una nena de família bona nord-americana que ha aconseguit tot el que es proposava en una vertiginosa vida concentrada en 21 anys que va estrenar sobre la passarel·la amb només 2, quan Paul Marciano la va fitxar per a la línia infantil de Guess, Baby Guess.

Però, ¿qui és Gigi Hadid? Gigi (Jelena, oficialment)? És filla del promotor immobiliari palestí Mohamed Hadid i l'exmodel holandesa Yolanda Foster, que també s'ha fet un lloc en diferents realities televisius als EUA. Malgrat el seu prematur debut sobre les passarel·les, la pressió de la seva mare la va obligar a centrar-se en els estudis. No va tornar a exercir de model fins al 2011, quan la va fitxar l'agència IMG. Es va traslladar a viure a Nova York, va iniciar estudis de Psicologia Criminalista i va abandonar un altre dels seus somnis: el voleibol.

Ascens meteòric

Però no va ser fins al febrer del 2014 quan la seva carrera va arrencar. I ho va fer de forma meteòrica. Amb només unes setmanes de diferència, va debutar a la New York Fashion Week de la mà de Desigual i va ser portada de la prestigiosa revista Sports Illustrated (que la va considerar una de les 12 millors principiants) i de

Fashion Book. Aquell mateix any també va posar per al calendari Pirelli i la campanya de Tom Ford. Gigi havia aconseguit el seu somni d'arribar dalt de tot. Jean Paul Gaultier, Chanel, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger i Versace són algunes firmes que han apostat per ella. Però el seu ascens imparable va despertar les llengües que criticaven les seves qualitats. Ella no es va quedar de braços plegats: «Sí, tinc pits. Tinc abdominals, tinc cul, tinc cuixes, però no estic demanant un tracte especial. Entro dintre de les talles de mostra», va publicar a Instagram.

Com qualsevol celebrity dels nostres temps, Gigi és molt activa a les xarxes socials. Amb més de 17 milions de seguidors, li encanta mostrar-se i són habituals els selfies amb els seus amics, entre els quals hi ha Taylor Swift, Kendall Jenner, Lenny Kravitz, Naomi Campbell i Lewis Hamilton. O el seu nòvio, l'exmembre del grup One Direction Zayn Malik. Un altre tret de celebrity:les excentricitats. Una majestuosa festa d'aniversari (bufant les espelmes a bord d'un avió privat), una manicura de 2.000 euros per lluir a la gala MET o acomiadar l'any celebrant la nit de Cap d'Any a Abu Dhabi en són algunes.

La competència per a Gigi ha sorgit dins la seva pròpia família. Si la model ha aconseguit escalar dalt de tot, la seva germana petita, Bella, arriba amb força i disposada, si fa falta, a fer-li ombra. Als seus 19 anys, Bella ja ha sigut considerada Model de l'Any aquest 2016, un títol que el 2014 va ostentar la seva íntima amiga Cara Delevingne i l'any passat la seva germana Gigi. El premi l'hi va entregar Jeremy Scott, director creatiu de Moschino, als Daily Front Row Awards, fa poc més d'un mes.

Notícies relacionades

Seguint els passos de la seva germana, Bella també va fitxar per IMG l'any 2014. Al costat de Gigi va protagonitzar la campanya de tardor/hivern de Balmain i això només va ser l'inici de la seva fulgurant carrera. El 2015 va debutar a la Setmana de la Moda de Nova York i poc després repetia a la London Fashion Week i la Setmana de la Moda de Milà. Si a Gigi se la disputen les grans firmes, Bella també pot presumir d'haver treballat per a Burberry, Marc Jacobs, Tommy Hilfiger i Chanel. O d'haver sigut portada de Seventeen i d'haver aparegut a Vogue i Elle. I només és l'inici del que sembla una prometedora carrera.

Però Bella, que comparteix la seva vida amb el cantant Weeknd, no és només model. Els seus moviments sinuosos sobre les passarel·les no són incompatibles amb la seva passió per l'hípica. I és que, amazona a més de maniquí, la veurem competir aquest estiu als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Una trajectòria que no han truncat els seus problemes de salut. La model, igual que la seva mare, Yolanda, i el seu germà Anwar, pateix la malaltia de Lyme, una infecció que es contrau per la picada d'una paparra.