D'una botiga de província al líder europeu en la reparació de mòbils

IRiparo espera tenir 250 botigues a Espanya el 2024

foto-carlo-alberto

foto-carlo-alberto

3
Es llegeix en minuts
D. R. / Barcelona

El fred mes d’octubre del 2012 a Saluzzo (regió del Piemont d’Itàlia), Carlo Alberto Rolando de 28 anys, després d’uns anys reparant mòbils a l’habitació de casa seva, per a amics i coneguts primer, i per al públic d’internet després, va decidir llançar-se al màgic món dels negocis. Va obrir una botiga especialitzada en reparacions de mòbils i tauletes. Va anomenar la seva botiga: iRiparo. Malgrat la mida del seu poble, una joia medieval de només 22.000 habitants als peus dels Alps, el nombre de clients es va multiplicar mes rere mes convencent Carlo Alberto que una cosa important estava passant. Després de parlar amb un excompany de l’escola i incorporar-lo al negoci, va decidir expandir el seu negoci franquiciant-lo.

En aquella època, el mercat europeu de les reparacions de mòbils era ocupat per petits operadors que proporcionaven als seus clients un servei de molt baixa qualitat i sense garantia. Com recorda Carlo Alberto, “un veritable ‘far west’”. iRiparo va ser el primer operador a obrir botigues amb una imatge molt professional i, sobretot, amb una focalització sobre la qualitat del servei mai vista al mercat. Extensos cursos de formació als franquiciats, una maniàtica selecció dels proveïdors de peces de recanvi, reparacions garantides un any, eficaces estratègies de màrqueting. Tots aquests ingredients van multiplicar el número de punt de vendes iRiparo proporcionant a la marca un creixement imparable. Actualment, la marca iRiparo compta amb 250 punts de venda a tres països europeus: Itàlia, Espanya i França. En pocs anys s’ha convertit en la referència en reparacions de qualitat en aquests tres importants països.

Interior d’un dels establiments, a Terrassa.

Carlo Alberto té molt clar que serà d’iRiparo d'aqui cinc anys: “El mercat de les vendes de mòbils està canviant ràpidament: el valor mitjà dels terminals venuts a Espanya està creixent des de fa diversos anys i el mateix està passant amb el temps que els clients es queden amb el mateix terminal. Ara, i encara més en el futur, els terminals són petits ordinadors amb molta tecnologia; ens permeten fer qualsevol cosa. Per això el seu valor ha crescut i els clients estan menys disposats a canviar-lo tan ràpidament com abans. Així que, en lloc de canviar-lo, el reparen. Per això el nostre pla d’expansió a cinc anys és molt fort; el 2024 iRiparo tindrà operatives a Europa 850 botigues, 250 de les quals a Espanya”.

Per aconseguir aquests ambiciosos objectius iRiparo necessitava una ajuda professional per part d’un operador amb gran experiència i els va trobar en dues companyies molt conegudes al món de la franquícia. Prink, el líder europeu en la venda especialitzada de cartutxos, tòner i impressores (amb més de 1.000 botigues operatives a Europa) i Cell Phone Repair, el líder nord-americà en reparacions de mòbils amb més de 650 botigues operatives als Estats Units. Les dues companyies han entrat aquest any en el capital social de iRiparo per proporcionar les eines i l’experiència que fan falta per continuar creixent. “Ha sigut una veritable sort trobar dos aliats com Prink i CPR”, comenta Carlo Alberto. “Les dues companyies operen als seus mercats des de fa molts anys, aconseguint resultats impressionants. Des del mercat americà que sempre està més avançat de l’europeu, estem important nous serveis i modalitats operatives que ens ajudessin molt. Diria que ha sigut el matrimoni perfecte”.

Una de les botigues, a Barcelona.

El mercat

Notícies relacionades

La gran varietat de mòbils i tauletes i l’elevada freqüència d’errors o ruptures han produït un increment de la demanda per part dels consumidors espanyols d’un servei de reparació, ràpid, fiable i eficaç. Un mercat enorme que fins ara no havia trobat un referent professional. A Espanya hi ha més de 60 milions de mòbils dels quals el 30% necessiten ser reparats. Aquest mercat representa a Espanya 750 milions d’euros, dades que pronostiquen un futur prometedor i ple d’oportunitats per a un sector en creixement exponencial.

iRiparo a Espanya està ubicada a Barcelona, on un equip de professionals s’ocupa de la gestió dels punts de vendes. Qui vulgui aprofundir en la possibilitat d’obrir un punt de venda d’iRiparo a la seva ciutat, pot fer-ho aquí.

Temes:

Mòbils