COL·LOQUI PRIMERA PLANA@

210519 primera plana valls / periodico

Valls: "Colau i Maragall són la mateixa cosa"

El candidat de Barcelona pel Canvi - Cs afirma que "el problema a Barcelona no és Vox, sinó el nacionalisme"

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’alcaldable de Barcelona pel Canvi – Cs, Manuel Valls, no veu diferències entre la candidatura d’Ada Colau  i la d’Ernest Maragall, en ple pols per la victòria a la capital catalana, segons les enquestes. "Per mi Maragall i Colau són la mateixa cosa. Dues cares diferents de la mateixa moneda", ha respost al fòrum Primera Plan@ organitzat per EL PERIÓDICO, quan li han preguntat pel sentit del seu vot en cas que sigui decisiu per desencallar un nou govern municipal.

L’ex primer ministre francès ha tornat a allargar la mà al PSC, però ha descartat allargar la mà a la resta de forces. "A Barcelona el problema no és Vox. El problema és el nacionalisme, el separatisme, els que volen trencar aquest país, el que és aquesta ciutat", ha etzibat, en un arsenal de dures crítiques a Maragall per "intentar amagar les seves intencions que no són altres que fer de Barcelona la palanca per aconseguir la independència de Catalunya". "¿ERC és moderació?, ¿el senyor Junqueras?, ¿el senyor Rufián?, ¿s’hi pot pactar?", s’ha preguntat, i els ha exigit que aclareixin si posaran la ciutat "al servei d’una república imaginària". 

No s’ha oblidat de l’altre front: l’alcaldessa. Li ha retret les seves polítiques en matèria de vivenda i li ha criticat que opti a la reelecció quan ha "fracassat la seva proposta estrella": "Els lloguers han pujat un 40%. Ha sigut el fracàs de la senyora Colau i dels comuns. Un fracàs impossible d’amagar, rotund, espectacular. Potser en un altre país o moment algú que va fer això amb la seva proposta estrella no es tornaria a presentar", ha conclòs. 

Valls s’ha compromès a crear 10.000 vivendes de lloguer assequible en dos mandats "de la mà del sector privat, sense burocràcia" per revertir les insuficients promeses de Colau, que "només ha pogut lliurar entre 700 i 800 pisos quan en va prometre 8.000".

‘Menes’ i prostitució

Notícies relacionades

El candidat no s’ha saltat el guió quant a la seva voluntat d’abundar les files de la Guàrdia Urbana i incrementar les mesures en seguretat per acabar amb el 'top manta', els narcopisos i la prostitució. Quant als ‘menes’, ha asseverat que aquells que cometin delictes hauran de ser portats davant de la Justícia i que, "en el cas que estiguin en situació irregular", "seran tornats al seu país" quan compleixin la majoria d’edat. "Hi ha una gran diferència entre el que fuig de la guerra o és perseguit per la seva orientació sexual i l’emigració econòmica. ¿Espanya necessita immigració? Sí, suposo, però després hi ha el tema de la immigració il·legal. N’hi haurà alguns que no es podran quedar", ha resolt, posant de relleu els tractats internacional. Al seu judici, els ‘menes’ són tractats com una “patata calenta” per l’administració, per això ha apostat per la creació de centres d’acolliment, abundar les polítiques socials i lluitar contra la delinqüència, tot i que no ha detallat cap mesura concreta.

Quan li han preguntat pel seu posicionament sobre la prostitució, ha reconegut que és un "problema molt complicat", i ha centrat com a prioritat el combat contra les màfies. "Crec que sí que s’ha de portar els clients [davant de la policia] però primer s’ha de lluitar contra les màfies, l’explotació", ha comentat.

Actualitzar

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Fa 1793 dies

Carregar més