El Parlament recupera la comissió d’estudi sobre salut mental

Tots els grups, tret de Vox i Aliança Catalana, aproven reactivar la iniciativa, que es va interrompre per l’avanç electoral

El Parlament recupera la comissió d’estudi sobre salut mental
1
Es llegeix en minuts
G. B.

La salut mental és un dels pocs temes que aconsegueix obtenir el suport de pràcticament tot l’arc parlamentari. Així es va demostrar ahir amb la reactivació de la comissió d’estudi sobre la salut mental i les addiccions, una iniciativa promoguda per entitats socials, que torna a posar-se en marxa després de caure per l’avanç electoral, amb el suport de tots els grups parlamentaris, tret de Vox i Aliança Catalana.

La proposta, registrada per PSC, Junts, ERC, PPC, Comuns i CUP, pretén reprendre el treball iniciat en la legislatura anterior, quan la comissió, constituïda el novembre del 2021, va donar veu a desenes de col·lectius, professionals i entitats que reclamaven una mirada global sobre la salut mental. Part d’aquell treball va desembocar en l’aprovació, el desembre passat, del Pacte Nacional de Salut Mental, impulsat pel Govern durant el mandat d’ERC. El pacte contempla mesures clau com una futura llei per blindar drets en salut mental i una inversió addicional de 20 milions d’euros prevista per al 2025.

Notícies relacionades

"Qüestió de país"

"La salut mental ens importa, i molt", va afirmar la diputada del PSC Sara Jaurrieta, que va remarcar la necessitat de reforçar la detecció precoç, especialment en la infància, i de donar un paper central al món local: "Des de la proximitat, cal posar una mirada prioritària". Jordi Fàbrega (Junts) qualifica la salut mental de "qüestió de país" i va apel·lar als grups a continuar treballant en el tema.