Gómez recrimina al jutge que no li expliqui per què haurà de declarar

El lletrat de la dona de Sánchez diu que negar-se a donar aquesta informació "afecta greument els drets" de la seva clienta

Gómez recrimina al jutge que no li expliqui per què haurà de declarar
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Tono Calleja Flórez
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, ha presentat un recurs de reforma davant el jutge que la investiga a Madrid, Juan Carlos Peinado, en què li recrimina que no li hagi informat dels fets que li imputa arran d’inhibir-se davant la Fiscalia Europea de les indagacions sobre els contractes que l’empresa pública Red.es va concedir a l’empresari Juan Carlos Barrabés. En l’escrit, a què ha tingut accés aquest diari, el lletrat de la parella del president del Govern adverteix que, a conseqüència de la negativa del magistrat, la seva clienta haurà de "declarar en uns dies sobre uns fets que desconeix".

El representant legal de Gómez va presentar aquest escrit després que el magistrat dictés una providència en la qual advertia que la mantenia com a investigada arran de rebre nova documentació que havia sigut aportada pels testimonis i de què no es disposava en el moment d’interposar-se la denúncia inicial. També explicava que havia tingut accés a l’informe emès pels agents de la Unitat Central Operativa (UCO), de la Guàrdia Civil. Tot això li permetia seguir amb les seves indagacions en relació amb fets que queden fora de l’àmbit que ja investiga la Fiscalia Europea.

"Contrària a dret"

Notícies relacionades

La providència de Peinado, prossegueix l’escrit del lletrat de Gómez, "és contrària a dret", ja que "no aclareix en absolut un element essencial de tot procediment penal com és el conjunt de fets que s’imputen a l’única persona que estava subjecta a investigació. I amb això, reiterem, afecta greument els drets que la llei d’enjudiciament criminal, la Constitució i diferents normes europees i internacionals atribueixen a la meva representada", prossegueix el lletrat. Prèviament, l’advocat havia sol·licitat a Peinado, després d’assumir la fiscalia amb seu a Luxemburg la part principal de la causa, que li aclarís "quins són els fets que composarien la causa que continua sent competència del present jutjat", segons un escrit a què ha tingut accés aquest diari.

El lletrat fa aquesta petició després de conèixer que la Fiscalia Europea assumia la part de la causa contra la dona de Sánchez que afecta una UTE en què va participar una societat de Barrabés que va ser finançada amb fons europeus.