El PP carrega contra la llei d’amnistia i demana a Sánchez eleccions

El líder del PP exigeix al president del Govern que "posi punt final" a una "legislatura que ja està perduda i té el país aturat" en una concentració massiva a la Puerta de Alcalá

El PP carrega contra la llei d’amnistia i demana a Sánchez eleccions
3
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Alberto Núñez Feijóo va demanar ahir a Pedro Sánchez, president del Govern, a quatre dies que el Congrés aprovi definitivament la llei d’amnistia, que la retiri i dissolgui les Corts Generals perquè se celebrin unes noves eleccions. "Aquesta legislatura està perduda, té el país aturat. Li demano que posi punt final. Convoqui eleccions generals i anem amb la veritat per davant, amb la democràcia i la llibertat. Que ens deixi parlar perquè ens ha enganyat a tots", va dir. El líder del PP va arrencar ahir la seva intervenció en el míting més massiu de la campanya sota una calor asfixiant a la Puerta de Alcalá demanant una mobilització massiva el 9 de juny per a les eleccions europees.

Exhibició de força

La concentració, en plena campanya europea, va congregar segons el PP prop de 80.000 persones. Per a la Delegació del Govern no n’hi havia més de 20.000. Va ser, en tot cas, una exhibició de força per als conservadors a dues setmanes dels comicis comunitaris. Van acudir els expresidents del Govern, José María Aznar i Mariano Rajoy, i tots els presidents autonòmics populars amb l’excepció de l’extremenya María Guardiola, que es recupera després d’un ingrés hospitalari. Feijóo va acusar Sánchez d’"haver venut tots els espanyols per set vots" i de tenir "el país aturat".

Va criticar amb duresa una vegada més les cinc jornades de reflexió que Sánchez va prendre fa unes setmanes per valorar la seva dimissió – "el teatret de la carta" va dir–, acusant el president d’anar "de numeret en numeret"- i el va acusar d’"intentar-nos colar la jugadeta de torn parlant de l’extrema dreta i la dreta extrema".

L’auge de la ultradreta és el marc amb què el PSOE afronta la campanya europea i que el PP intenta evitar tant sí com no. Feijóo, això sí, no es va referir en cap moment als seus socis europeus i potencials aliances després del 9J.

Quan va esmentar Yolanda Díaz hi va haver els xiulets més forts dels congregats. Feijóo va afirmar que el Govern i la seva vicepresidenta segona "repeteix consignes de grups terroristes" i que el grup islamista Hamàs "aplaudeix Sánchez".

Al llarg de tot el míting, el líder del PP va centrar els seus esforços a recordar als assistents la importància d’anar a votar el 9 de juny, la veritable obsessió dels conservadors: "Ens volen desmobilitzats i desmotivats. Ens volen dividits i ens trobaran junts. Hem de guanyar les eleccions del 9 de juny i que sigui la resposta als enganys, a la subhasta de principis, al mur, a l’abús de poder, a tots els seus excessos i a la desatenció de la gent".

Picada d’ullet a Milei

La calor es va fer notar a Madrid en el que va semblar el primer dia de l’estiu, malgrat que encara és maig. Els serveis del Samur van haver d’assistir 36 persones durant l’acte.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de nou la més aclamada pels manifestants, va arrencar la seva intervenció just abans de Feijóo assegurant que la llei d’amnistia, que s’aprovarà en només uns dies, "és la més nefasta de la democràcia i letal per a Espanya". No va dubtar a fer-li una picada d’ullet a l’argentí Javier Milei –en ple conflicte diplomàtic amb Espanya– quan parlant de Madrid va assegurar "aquesta és la casa de tots, carajo".

"La casa de tots"

"Aquí ho tenim clar. No als murs, als totalitarismes. No al comunisme, al feixisme i al nacionalisme. Aquesta és la casa de tots, carajo. Del madrileny de Chamberí, del madrileny de Jaén, del de Catalunya. I sí, també és la casa dels jueus i els israelians", va concloure entre aplaudiments la presidenta autonòmica.

També va intervenir el filòsof Fernando Savater, que tanca la llista del PP de manera simbòlica com abans va fer amb Ciutadans, que va participar per primera vegada en un míting dels conservadors afirmant que "si no es defensa la unitat d’Espanya, no es podrà defensar la de la Unió Europea".

Notícies relacionades

Va demanar als electors que pensessin bé en l’opció política per la qual apostaran – "cal demostrar quina és la força majoritària i es pot posar contra les cordes a Sánchez amb vots i deslliurar-se d’ell a les bones"– i va recalcar que "un país que amnistia delinqüents en contra de la major part de la població no pot ser un país segur".

Així mateix, el filòsof va assegurar que "després de la rebolcada que s’emportarà el president del Govern hi haurà d’haver eleccions generals".