Portugal va bloquejar els comptes d’Aldama en plena investigació

El comissionista va trobar obstacles per amagar al banc el que va obtenir en el ‘pelotazo’

Portugal va bloquejar els comptes d’Aldama en plena investigació

EFE

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Tono Calleja Flórez
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Caixa Geral de Depósitos, entitat pública portuguesa amb la qual operava el comissionista de l’anomenada trama Koldo d’obtenció de contractes de compra de mascaretes durant la pandèmia de covid, Víctor de Aldama, va bloquejar els seus comptes per ordre de les autoritats públiques del país veí a finals de l’any passat.

Amb aquesta ordre, emesa en plena investigació secreta de la causa, s’intentava impedir que l’empresari i president del Zamora C.F. aconseguís treure fora del país els beneficis obtinguts del pelotazo en plena pandèmia amb diverses administracions socialistes a través de qui va ser assessor en el Ministeri de Transports, Koldo García.

Notícies relacionades

Així consta en el sumari sobre el cas que instrueix el jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno, que dona compte de l’existència de comptes bancaris en territori lusità a nom d’Aldama. L’1 d’octubre, De Aldama va conversar amb personal de l’entitat financera perquè no podia accedir als seus diners a través de la banca online.

L’empresari va donar el nom del seu gestor i va avisar que la sucursal en què disposava dels dipòsits es trobava a Lisboa, tot i que en desconeixia l’adreça exacta. Dues setmanes més tard, des del banc el van avisar que no podia operar amb els seus comptes "a causa d’una ordre de les autoritats portugueses", que li notificarien els seus motius.

Temes:

Portugal