Comissió Koldo

El PP crida al Senat Sánchez, Montero i Calviño, però no Gómez

El PP crida al Senat Sánchez, Montero i Calviño, però no Gómez

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Cristina Gallardo

El PP va complir l’amenaça d’Alberto Núñez Feijóo de cridar Pedro Sánchez a comparèixer a la comissió sobre el cas Koldo del Senat. Ahir, els populars van registrar un llistat de 32 nous compareixents, entre qui hi ha el president del Govern, l’actual vicepresidenta primera, María Jesús Montero, l’exvicepresidenta Nadia Calviño i les exministres Raquel Sánchez i Arancha González Laya. Tot i això, els conservadors van evitar incloure el nom de la dona de Sánchez, Begoña Gómez, malgrat que van deixar caure diverses vegades que podrien citar-la de cara al futur.

"Si demanen la meva compareixença i la de la meva dona al Senat, encantats de comparèixer-hi" va assegurar el mateix Sánchez dimecres a la seva compareixença al Congrés, després que Feijóo assegurés que el portarien a la Cambra Alta perquè donés explicacions sobre els negocis de la seva dona. Aquest moment està ara més a prop. La portaveu del PP al Senat, Alicia García, va criticar que Sánchez no hagi "donat les explicacions oportunes" i que no hagi "assumit responsabilitats".

"Malgrat les nombroses oportunitats que ha tingut el senyor Sánchez i la resta del seu Govern per donar explicacions, no han volgut aprofitar-ne cap", ha insistit García. Ara, després de registrar la petició, el PP utilitzarà la seva majoria absoluta per aprovar la compareixença i durant els pròxims dies buscaran una data per a la seva celebració.

Notícies relacionades

Fiscalia amonestada

Al seu torn, el jutge Juan Carlos Peinado, que investiga la denúncia contra Begoña Gómez per presumptes delictes de corrupció al sector privat i tràfic d’influències, va advertir la fiscalia de les seves "freqüents i inusuals visites personals" a la seu de l’òrgan d’instrucció, que qualifica d’inhabituals. D’altra banda, va sol·licitar la Policia perquè remeti còpia del DNI de la dona del president del Govern. n