El PP descarta un pacte amb Junts i el veu "poc probable" amb els socialistes

El candidato del PPC, Alejandro Fernández, durante la rueda de prensa a la ACN con motivo del 12-M este miércoles

El candidato del PPC, Alejandro Fernández, durante la rueda de prensa a la ACN con motivo del 12-M este miércoles / JORDI BORRÀS

1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

Alejandro Fernández, el candidat dels populars a la presidència de la Generalitat, va renunciar a entrar en el debat dels pactòmetres els primers dies de campanya, però ahir va ser clar: no pactarà amb els socialistes si Sánchez no trenca els seus llaços amb l’independentisme. "Si Sánchez continua tenint els suports d’ERC i Junts, amb mi que no hi comptin", va sentenciar el líder del PP a Catalunya, que va convidar els socialistes "a trencar aquí i a Madrid amb totes les forces independentistes", un escenari, augura, "poc probable". "No donaré els vots del PP perquè després el PSC pacti amb ERC o [Carles] Puigdemont", va etzibar en una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies. Pel que fa als dubtes sobre un possible pacte amb Junts a la Generalitat que pogués acostar Alberto Núñez Feijóo a la Moncloa, el candidat va remarcar que el PPC no pactarà amb el partit de Puigdemont, que poc té a veure, segons el seu parer, "amb l’antiga Convergència", amb la qual sí que havia pogut arribar a acords en el passat.

Des del partit consideren que el PP es podria posicionar com "la força que més creixerà a Catalunya". Les enquestes li atorguen fins a 14 escons.