Reunió a Barcelona

El traspàs de Rodalies es provarà primer a la línia R1 i les estacions

Transports i Territori acorden on començaran els assajos de la nova gestió

El traspàs de Rodalies es provarà primer a la línia  R1 i les estacions

Juan Ruiz Sierra

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Els segons nivells del Ministeri de Transports i la Conselleria de Territori es van reunir ahir a Barcelona per continuar avançant en el traspàs de Rodalies. La complexa iniciativa, tantes vegades reclamada per la Generalitat i només obtinguda a canvi del suport d’ERC a la investidura de Pedro Sánchez el novembre passat, continua sense calendari concret, més enllà del compromís que tindrà lloc al llarg d’aquesta legislatura, que durarà fins al 2027 si no hi ha avançament. Però les dues administracions, que fa que treballen en aquest assumpte en reunions de ritme mensual, van acordar on començaran els assajos.

Segons expliquen fonts de Transports a EL PERIÓDICO, les proves pilot arrencaran en dos àmbits diferents. D’una banda, a la línia R1 del servei, que transcorre entre Molins de Rei i Maçanet, passant per Cornellà, l’Hospitalet de Llobregat, Barcelona i Mataró, entre altres localitats. D’altra banda, els assajos també s’iniciaran en la gestió de les estacions, un assumpte complex amb què convé anar amb peus de plom perquè afecta molts treballadors. Al ministeri que dirigeix Óscar Puente insisteixen que se’ls tindrà en compte.

Grup de treball

Notícies relacionades

El mes de març passat, després de l’amenaça de convocatòria de vaga dels comitès d’empresa de Renfe i Adif pel traspàs de Rodalies, el Govern central i la Generalitat van crear un grup de treball per "reforçar la participació" dels empleats de les dues companyies en tot aquest difícil procés.

El malestar dels sindicats amb el traspàs de Rodalies ve de lluny. El novembre passat, les centrals van desconvocar una vaga que havia de tenir lloc el dia 23 d’aquell mes, després que Puente pactés amb els comitès de Renfe i Adif que les plantilles de les dues empreses es mantindrien íntegres, així com el compromís que els sindicats participaran en les taules de negociació sobre la transferència del servei ferroviari.