Reoberta la investigació sobre Pegasus per informació francesa

Vídeo: PI STUDIO Foto: EP

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

El jutge de l’Audiència Nacional José Luis Calama ha pogut reobrir la investigació sobre el suposat espionatge amb el programa Pegasus dels mòbils del president del Govern, Pedro Sánchez, i de diversos ministres gràcies a informació aportada per França .

El magistrat va investigar durant gairebé un any la infecció en cinc ocasions del mòbil de Pedro Sánchez mitjançant Pegasus, i també dels ministres de Defensa, Margarita Robles; Interior, Fernando Grande-Marlaska; i Agricultura, Luis Planas, entre 2020 i 2021, si bé va acabar arxivant el cas davant l’"absoluta" falta de cooperació jurídica d’Israel, país on té el seu domicili social el grup NSO, qui ha desenvolupat i comercialitzat el programa. La nova informació remesa per les autoritats franceses permetrà ara continuar estirant el fil.

Notícies relacionades

Les noves dades procedeixen d’una ordre europea d’investigació (OEI) a la qual França ha incorporat el resultat d’una investigació portada a terme el 2021 al seu territori per múltiples infeccions amb Pegasus de telèfons de periodistes, advocats, personalitats públiques i associacions governamentals i no governamentals, així com membres del Govern i diputats.

Segons detalla en la seva resolució el jutge Calama, la informació aportada pot permetre avançar en les investigacions dels dos països per determinar-ne l’autoria.