ERC busca en la indústria un motor per atraure nous votants

Junqueras porta la campanya a Seat i Aragonès reivindica el desembarcament de Chery als antics terrenys de Nissan

ERC busca en la indústria un motor per atraure nous votants

QUIM BERTOMEU

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC sent que per tenir l’oportunitat de repetir un altre mandat al capdavant de la Generalitat ha de mobilitzar una part de votants que, ara mateix, no tenen clar si anar a les urnes el 12 de maig. Una mobilització que, si no els permet guanyar, almenys els deixi en segona posició al davant de Junts i a una distància raonable del PSC. Amb aquest ordre, en podria tenir prou. Per aquesta raó fa dies que els republicans busquen trobar la tecla per aconseguir aquest salt de qualitat i ahir van explorar el camp de la indústria. El president del partit, Oriol Junqueras, va estar de matinada amb els treballadors de Seat, i el president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Pere Aragonès, va participar en l’acte en què es va certificar el desembarcament de l’empresa xinesa Chery als antics terrenys de Nissan a Barcelona.

Notícies relacionades

Junqueras va arribar a la fàbrica de Seat a Martorell a dos quarts de sis del matí i, acompanyat per candidats i militants del partit, va repartir 4.000 fullets amb les propostes d’Esquerra. A aquella hora es produeix el canvi de torn, moment d’enrenou entre els treballadors que entren a treballar i els que surten. Allà, el president d’ERC va defensar el compromís del seu partit i del Govern amb "els llocs de treball dignes i pròspers" i també amb la reindustrialització de Catalunya.

Hores més tard, Aragonès era a la Zona Franca per rebre Chery. En aquest cas no era un acte de partit, sinó la firma de l’acord per a l’aterratge de la companyia. Un esdeveniment en què també hi va haver el president del Govern, Pedro Sánchez. Tot i que el to era necessàriament més institucional, el president de la Generalitat no va deixar de reivindicar que la multinacional xinesa hagi triat Catalunya per "obrir-se les portes a Europa". "Davant el risc d’un tancament, aconseguir una nova inversió. Així és com treballa el Govern", va destacar.