Junts veu els comicis com un "plebiscit" contra Sánchez

El partit acusa ERC de permetre que Govern incompleixi els seus acords i el PSC de no lluitar prou per Catalunya

Junts veu els comicis com un "plebiscit" contra Sánchez

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per al secretari general de JxCat, Jordi Turull, és molt més important el "gran lideratge" que encarna l’expresident català Carles Puigdemont respecte del d’un Pere Aragonès (ERC) "còmode i amable" amb el Govern central, i d’un Salvador Illa (PSC) que "no vol molestar Pedro Sánchez".

Així ho va dir als mitjans –segons reprodueix l’agència Efe– en un acte a Girona, on va reafirmar que les eleccions autonòmiques del 12 de maig "són un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez", especialment després que hagi transcendit que el president del Govern central "no es mourà de Catalunya durant aquests dies".

El dirigent de Junts va apostar per un govern que "mantingui viva la flama de les aspiracions i l’ambició de la nació" catalana amb el "gran lideratge" que suposa Puigdemont, en lloc de situar Catalunya a "la cua" de comunitats espanyoles "sense molestar per a res el Govern central".

Incompliments

Notícies relacionades

Turull va advertir que amb el Govern "còmode i fàcil" d’ERC en aquesta legislatura, "el nivell d’incompliment de compromisos i inversions per part del Govern central ha sigut brutal", mentre que el 2017, amb Puigdemont, "va ser quan més es va complir".

Salvador Illa també és, segons pensa Turull, un "delegat, un encarregat que no vol molestar per a res Sánchez". "Mai li hem vist posar el crit al cel per Rodalies, pel corredor mediterrani o per l’incompliment de la llei de dependència", va acusar.