Feijóo critica la gestió del procés per concentrar el vot en el PP

El president popular atribueix la gravetat de la crisi hídrica al Govern per oblidar les «prioritats» 

El líder conservador acompanya Fernández a Lleida

Fernández, candidat popular a Catalunya, afirma que està en sintonia «absoluta» amb el líder del partit

Alberto Núñez Feijóo, presidente del PP, y Alejandro Fernández, candidato del PPC en las elecciones

Alberto Núñez Feijóo, presidente del PP, y Alejandro Fernández, candidato del PPC en las elecciones / ACN

3
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, preveu bolcar-se en les eleccions catalanes del 12 de maig i, un mes abans dels comicis, ja ha viatjat a Catalunya en tres ocasions. Ho va fer per proclamar Alejandro Fernández com a candidat –i firmar la pau interna–, una setmana després ho va repetir per presentar els caps de llista de les províncies i ahir es va desplaçar de nou fins a Lleida, on va visitar una granja de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell. Un emplaçament triat a consciència per començar a establir les bases de com serà la campanya electoral dels populars, en la qual volen vendre centralitat i capacitat de gestió, presumint de les comunitats que presideixen.

«El principal problema no és el procés, és la sequera», va assenyalar en aquesta línia el líder dels populars després de veure’s amb representants del sector primari, un dels més perjudicats per la sequera i les restriccions d’aigua. Feijóo va assegurar que Catalunya és la comunitat on la crisi hídrica és més greu i va atribuir aquest fet al Govern, al qual va retreure no haver executat les inversions previstes en infraestructures hídriques ni haver construït dessalinitzadores per garantir el proveïment en cas que no plogui. A més, el va acusar d’haver-se oblidat dels «problemes» de les granges per «embrancar-se en discussions» sobre el procés.

Més «concòrdia»

Amb aquest plantejament, malgrat que les enquestes els deixen molt lluny de poder articular una majoria tot i que poden tenir la clau de govern amb el seu previsible ascens, Feijóo va prometre centrar-se en la «gestió» i en les «prioritats» dels catalans en lloc d’endinsar-se en «l’enfrontament», amb una política «diferent» i més «concòrdia». «Deixem de crear problemes a la gent. Aquí estem per gestionar, no per predicar», va reblar. Un missatge que va en la línia de la campanya dissenyada pel PP català i que dirigeix l’eurodiputada Dolors Montserrat, que dimarts ja va avançar que seria «en positiu» per evitar les estridències. Així, els populars volen presentar-se com l’opció seriosa dels no independentistes i apel·lar a la concentració de vot de tots els contraris a la secessió sota les seves sigles, especialment als exvotants de Ciutadans i de Vox, però també als socialistes que estiguin molestos amb la llei d’amnistia i amb els pactes de Pedro Sánchez amb ERC i Junts.

Notícies relacionades

Feijóo es va desplaçar fins a Lleida acompanyat del candidat popular, Alejandro Fernández, que va assegurar que té sintonia «absoluta» amb el líder del seu partit. «Crec que, si alguna cosa he pogut acreditar en aquest temps, és que soc una persona sincera i que dona la seva opinió lliurement. Cregui’m si li dic que la sintonia que tenim el president del meu partit i jo sobre el que cal fer a Catalunya és absoluta, al cent per cent», va declarar Fernández, intentant donar per concloses les discussions que ha mantingut amb Génova en els últims temps i la polèmica pel fet que Feijóo trigués gairebé dues setmanes a confirmar-lo com a candidat.

Tot això, després que ahir es coneguessin les dades de l’últim baròmetre del CIS, que retallen la distància entre populars i socialistes i deixen el PSOE a tan sols un punt de distància del seu partit. Fa un mes la diferència era de 2,7 punts a favor dels conservadors. «Com més cas Koldo i més corrupció, més pugen en les enquestes. No s’ho creuen ni ells però, si els fa gràcia, a nosaltres també», va dir Feijóo, sense fer cap menció a l’altra investigació polèmica, la que afecta la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.