Arrest polèmic

Interior investiga la detenció a Madrid de dos immigrants

VÍDEO: PI STUDIO

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Un cop amb la porra de cara i a la tràquea és el moment més violent que es pot apreciar al vídeo de la detenció de dos subsaharians per part de dos policies nacionals divendres al barri madrileny de Lavapiés, que s’ha fet viral aquesta Setmana Santa i que ha provocat una irada condemna de Podem i altres formacions d’esquerra. Aquest instant, d’una fracció de segon, és també el detall més controvertit de la investigació interna que ha obert la policia per aclarir si es podria tractar o no d’un cas d’abús.

L’altra escena que es veu al vídeo, la de la immobilització a terra d’un dels dos africans per un altre agent de policia, ha aixecat menys polèmica.

Hi ha en total en aquest moment tres investigacions obertes sobre el succés: l’esmentada de la Policia Nacional, tècnicament anomenada informació reservada; una altra en un jutjat de Madrid al qual es va portar l’atestat de l’actuació, ja que hi va haver dues detencions; i una altra més que va anunciar ahir el Ministeri de l’Interior davant el relleu mediàtic i polític que ha anat prenent el cas.

Marlaska, qüestionat

Notícies relacionades

Després que la secretària general de Podem, Ione Belarra, hagi acusat de "racisme" els dos policies i hagi demanat la dimissió del ministre Fernando Grande-Marlaska, Interior ha confirmat que l’Oficina Nacional de Garantia dels Drets Humans (ONGADH, dependent de la Inspecció de Personal i Serveis de Seguretat) avaluarà l’assumpte.

Marlaska no ha volgut emetre un judici sobre el que es veu al vídeo. El titular d’Interior va assegurar ahir que "es desenvoluparan les investigacions, com ha de ser i com procedeix, i en el seu desenvolupament es trauran les conclusions necessàries", no sense abans remarcar que el Govern central reconeix "la feina desenvolupada per aquests més de 156.000 funcionaris de la policia i la Guàrdia Civil".