ERC veu un error que Puigdemont "personalitzi" l’amnistia

El viceconseller Sergi Sabrià considera que "és una victòria de país, de tots" i no s’ha de convertir en un tema partidista

Sergi Sabrià

Sergi Sabrià / QUIQUE GARCÍA / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El viceconseller d’Estratègia i Comunicació del Govern, Sergi Sabrià, considera que l’amnistia és "una victòria de país" i, per això, no comparteix la "visió més personal" que segons el seu parer en té l’expresident català i cap de cartell de Junts per al 12M, Carles Puigdemont.

"L’amnistia és una victòria de país, de tots, crec que l’hauríem de valorar així. I convertir-la en un tema partidista, vinculat a una possibilitat d’investidura i, per tant, personalitzar-la em sembla un error", va assenyalar en una entrevista amb l’agència Efe Sabrià, també responsable d’estratègia electoral d’ERC.

Sabrià es va remetre a unes recents declaracions de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que va marcar distàncies amb Puigdemont al recalcar que ella "mai" ha volgut lligar el seu retorn "a l’agenda política", després de què el líder de Junts es comprometés a tornar a Catalunya si podia ser investit com a president després de les eleccions catalanes del 12 de maig. "Puigdemont té una visió més personal (de l’amnistia). Jo no la comparteixo, però és la seva proposta", va afegir el viceconseller.

"Restitució"

Notícies relacionades

Sabrià, home de confiança del president català i candidat d’ERC a la reelecció, Pere Aragonès, també va rebatre el concepte de "restitució" a què apel·la Puigdemont per demanar el suport del conjunt de l’independentisme per poder reprendre les regnes de la Generalitat després del 12M, després d’haver sigut destituït el 2017 amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Després d’assenyalar que aquesta és la tercera ocasió en què Junts planteja unes eleccions esgrimint aquest argument com a reclam electoral, Sabrià va sentenciar: "Això no va de restitució, va del punt i seguit que representa l’amnistia". "Mentre uns parlaven de restitució, d’altres donàvem solucions al país", va aprofundir, després d’advertir que el que més acosta l’independentisme a una nova "oportunitat" per aconseguir la independència de Catalunya és "la feina diària i no quedar-nos al 2017". "Si et mantens allà enfangat no ho aconseguiràs. I nosaltres volem la victòria definitiva, no quedar-nos amb una victòria parcial", va afegir.