Aragonès es pregunta què proposen els socialistes per a Catalunya

Jesús Hellín/Europa Press/ Video ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va definir ahir el PSC com "el partit del no" i es va preguntar què proposen els socialistes per a Catalunya més enllà que la formació de Salvador Illa hagi tancat de nou la porta a un referèndum i hagi mostrat el seu rebuig de propostes com la del nou model de finançament llançat recentment per l’Executiu català.

"El PSC és el partit del no. Diuen que no al finançament singular, diu que no al referèndum, deia que no a l’amnistia i al traspàs de Rodalies fins fa quatre dies [...]. A més de dir que no per no molestar la Moncloa, ¿quina és la seva proposta?", va dir Aragonès en declaracions als periodistes, després de visitar la Fira Medieval d’Hostalric (la Selva).

A l’ajuntament d’aquesta localitat de Girona, Aragonès va reclamar que durant les pròximes setmanes, de cara a les eleccions catalanes del 12 de maig, es parli de "propostes" com la que el seu executiu va llançar sobre el finançament de Catalunya. Així, en contraposició al que ha fet ERC, amb el mateix Aragonès com a cap de llista, va lamentar "desconèixer" quins són els plantejaments referent a aquesta qüestió tant dels socialistes com de Junts.

"Més força"

Notícies relacionades

El president de la Generalitat també va evitar parlar sobre sondejos recents que apunten que perilla la majoria independentista al Parlament i va dir que "l’única enquesta vàlida són les eleccions del 12 de maig", i es mostrava "convençut" que els catalans, també els independentistes, "es mobilitzaran amb plena consciència del que ens juguem de cara al futur del nostre país".

Tampoc va voler parlar sobre eventuals pactes postelectorals. "El meu objectiu és tenir molta més força de la que he tingut en aquesta legislatura per poder fer tot el que no ens han deixat fer els altres partits polítics", va afirmar.