Compareixença a Brussel·les

Sánchez vaticina una "àmplia" victòria d’Illa

El cap de l’Executiu assegura que "Catalunya vol girar full"

Sánchez vaticina una "àmplia" victòria d’Illa

J. R. S.

2
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez té enormes esperances dipositades en el resultat de Salvador Illa en les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig. L’avenç dels comicis aprovat pel president Pere Aragonès ha provocat que el Govern central hagi desistit de tirar endavant els Pressupostos Generals de l’Estat, i la convocatòria pot fer que tota la legislatura trontolli. Però el cap de l’Executiu insisteix que completarà el seu mandat de quatre anys a la Moncloa, gràcies a iniciatives com l’amnistia, que segons el seu parer també servirà per portar el líder del PSC al Palau de la Generalitat.

Un dia després que Carles Puigdemont anunciés la seva candidatura, Sánchez ha restat impacte a aquesta decisió ("crec que aquesta és la tercera vegada que es presenta", va dir) i ha vaticinat una victòria d’Illa per un "ampli marge", més gran fins i tot del que auguren la majoria de les enquestes, perquè Catalunya "vol girar full".

"Un temps nou"

Notícies relacionades

"Estem en un temps nou. La ciutadania catalana té una disjuntiva amb el seu vot: si vol una Catalunya que miri cap endavant o miri cap enrere", va assenyalar ahir el president del Govern a Brussel·les, on ha participat en una reunió del Consell Europeu. Davant el "passat" que segons el seu parer representen Aragonès i Puigdemont per la seva vinculació al procés independentista del 2017, Sánchez va posar en valor l’aposta d’Illa per les polítiques tangibles. L’exministre de Sanitat, va argumentar el cap de l’Executiu, és un dirigent "sòlid, que vol servir i dedicar-se a les coses que toquen". Per exemple, a la sequera, a causa de la complicada situació hidrològica que pateix Catalunya, on, va recordar Sánchez, l’última dessaladora es va construir el 2005.

"La societat catalana vol girar full, tenir un president que uneixi i serveixi al conjunt de la ciutadania. L’important és mirar cap al futur, tenir un president que es dediqui a les coses. Serà una molt bona notícia per a Catalunya i el conjunt d’Espanya, perquè tenir més motors en funcionament serà molt bo per a l’economia. Tindrem un extraordinari resultat, fins i tot superior que reflecteixen les enquestes", va concloure Sánchez, que va evitar valorar les paraules del dia anterior de Puigdemont, qui va prometre tornar a Barcelona per ser investit i no va descartar reactivar la via unilateral de 2017.