Els Comuns demanen un "gran resultat" per influir en el nou Govern

Els Comuns demanen un "gran resultat" per influir en el nou Govern

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest cap de setmana s’ha convertit en el començament oficiós de la precampanya electoral de les eleccions catalanes i els Comuns han començat el seu camí carregant a parts iguals contra el president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Pere Aragonès, i contra el candidat del PSC, Salvador Illa. Al primer li retreuen "mancada de lideratge" i al segon una aposta per una Catalunya del "desarrollismo" que s’equivoca de prioritats. És per aquesta raó que han demanat ser "determinants" per condicionar la pròxima Generalitat.

Els Comuns han sigut protagonistes, probablement contra la seva voluntat, de l’avançament electoral. Aragonès va prendre la decisió d’avançar la data amb les urnes perquè el partit de Jéssica Albiach i Ada Colau li va tombar els pressupostos de la Generalitat d’aquest any. El fracàs d’aquestes negociacions han tensionat la relacions entre la formació morada i el Govern d’ERC. Si dissabte Aragonès els acusava d’"irresponsabilitat" per haver vetat els comptes, ahir van replicar que el problema el té el president Aragonès.

Crítiques al PSC

Notícies relacionades

En declaracions als mitjans des de Cornellà de Llobregat, el diputat dels Comuns al Parlament David Cid va dir que ERC "no aconsegueix per si sola governar Catalunya" i, segons el seu parer, això s’ha demostrat amb temes com la sequera, les protestes del camp, els resultats de l’informe PISA i amb l’última polèmica per les protestes dels funcionaris de presons. A més, va criticar que Aragonès hagi acabat actuant a la pràctica com el "delegat del Govern a Catalunya" pels seus pactes amb el president Pedro Sánchez.

Cid també va carregar contra Illa per les apostes que ha fet el PSC en els últims temps: l’impuls del tram de la B-40 entre Terrassa i Sabadell; l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona i el complex turístic del Hard Rock.