El congrés del PSC del cap de setmana serà el primer gran acte electoral d’Illa

El congrés del PSC del cap de setmana serà el primer gran acte electoral d’Illa

Jesús Hellín / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Calculaven que seria una setmana d’alt voltatge amb l’aprovació de l’amnistia i, creien, també dels pressupostos catalans. Però un gir de guió ha convertit el congrés del PSC d’aquest cap de setmana en el primer gran acte electoral d’un Salvador Illa que, amb les enquestes a favor, es disposa a deixar de ser cap de l’oposició per convertir-se en el pròxim president de la Generalitat a partir de les eleccions convocades el 12 de maig.

Notícies relacionades

Des de la caiguda del Govern del tripartit de fa 14 anys els socialistes catalans no havien estat mai tan a prop d’aconseguir aquest objectiu. I al servei d’aquest objectiu es posa tota la maquinària del partit en simbiosi amb un Pedro Sánchez que, de nou, fia la seva sort –i la de la legislatura– a l’"efecte Illa". El president del Govern, en la clausura, i José Luis Rodríguez Zapatero, en la inauguració, cridaran a sometent per aixecar-lo com a futur president.

El líder del PSC pujarà aquest cap de setmana al mateix escenari del Palau de Congressos des del qual a finals del 2019, quan encara era secretari d’organització, va pronosticar que el PSC tornaria a ser el primer partit de Catalunya.