Comisión de Justicia

El PP veu en la llei un "salvavides" per "tapar la corrupció" del PSOE

Els populars creuen que l’amnistia, que estaria a prop de pactar-se, ajuda el Govern central a treure del focus la xarxa de les mascaretes

El PP veu en la llei un "salvavides" per "tapar la corrupció" del PSOE

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Enmig de la tempesta del cas Koldo i mentre el degoteig d’informacions continua, el PSOE i Junts tenen poques hores per tancar un nou acord per a la llei d’amnistia. Els dos grups van acordar reunir la Comissió de Justícia del Congrés aquest dijous, just quan venç el termini per acordar el dictamen després que els independentistes tombessin la norma el mes de gener passat. El PP assegura que en aquest moment, i malgrat que l’amnistia ha sigut fins al moment l’assumpte més sensible per a l’Executiu central, "s’ha convertit en un bot salvavides" per a Sánchez perquè, va dir Borja Sémper, "tapa la corrupció per la qual s’estan veient interpel·lats els socialistes".

El mateix Sémper va reconèixer que ara només "es pot especular" perquè no es coneixen els detalls de les converses que estan ultimant el PSOE i Junts. Fins al moment el partit de Carles Puigdemont mantenia la seva exigència que tot el relacionat amb el terrorisme s’inclogués en el perímetre de l’amnistia, especialment després dels últims moviments del jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón. Els socialistes, no obstant, advertien que no era possible el blindatge total que exigia el president.

Notícies relacionades

A Génova fan el següent raonament: "O Pedro Sánchez accepta en les seves hores més baixes totes les exigències de Puigdemont, és a dir, la impunitat total; o el que cedirà és Puigdemont conformant-se amb una impunitat parcial", va dir el vicesecretari i portaveu del PP. "Aquesta llei d’amnistia, surti com surti, i independentment del seu encaix legal, és dolenta per a la societat espanyola. És un despropòsit afegit al despropòsit d’aquest Govern en només cent dies", va concloure Sémper.

Per dissabte que ve està convocada una nova manifestació a la plaça de Cibeles de Madrid contra el Govern sota el títol Sobren els motius, Sánchez dimissió. La convocatòria està impulsada per Fundació Fòrum Llibertat i Alternativa (L&A), Unió 78, Fòrum Espanya Cívica, NEOS, Lliures i Iguals, S’ha Acabat!, Dignitat i Justícia, Catalunya Suma, Llibertad sense Ira i Convivència Cívica Catalana, entre d’altres. En total, s’hi han sumat un centenar d’associacions i fòrums.

Temes:

Govern PSOE Focus