L’estratègia conservadora

Feijóo i els barons llançaran junts anuncis econòmics i socials

Els dirigents negocien les mesures que presentaran diumenge vinent a Còrdova

El PP vol demostrar que a les autonomies presidides per ells poden impulsar iniciatives comunes 

Feijóo i els barons llançaran junts anuncis econòmics i socials

David Castro

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El 9 de gener, Alberto Núñez Feijóo estava dinant amb els seus barons a la seu de Génova i els va explicar que s’emportaria el seu comitè de direcció a Toledo a unes jornades de treball. A Isabel Díaz Ayuso li va semblar molt bona idea i li va dir que hauria de fer alguna cosa semblant també amb els presidents autonòmics. Juanma Moreno, president de la Junta, va recollir el guant i es va oferir per organitzar-ho a Andalusia. La província triada, Còrdova. Els 11 dirigents del PP que presideixen autonomies i Feijóo es reuniran allà entre aquest divendres i diumenge, per mostrar múscul territorial davant un Pedro Sánchez que passa les seves hores més delicades pel cas Koldo.

La data d’aquest retir, que ja es va posar fa setmanes, arriba en un moment còmode per al principal partit de l’oposició, amb Feijóo crescut després que els populars hagin aconseguit la cinquena majoria absoluta consecutiva en la Xunta i amb un Sánchez atordit pel seu primer escàndol de corrupció conegut en la seva etapa com a líder del PSOE. A més, la trobada del líder del PP i els seus barons es produirà amb prou feines unes hores després que s’aclareixi què passa amb la llei d’amnistia del procés. Dijous s’acaba el termini de l’actual pròrroga perquè la comissió de Justícia del Congrés aprovi el text de la norma. Tant si el PSOE i Junts pacten un text com si no ho fan, el PP podrà recuperar el seu argumentari contra una mesura de gràcia que, per uns dies, els conservadors han aparcat per centrar-se en el cas Koldo.

Bendodo i Gamarra

Elías Bendodo, en aquesta etapa vicesecretari de coordinació autonòmica, local i anàlisi electoral, fa setmanes que parla i negocia amb els consellers i caps de gabinet dels dirigents convidats algunes mesures econòmiques i socials que donaran a conèixer el cap de setmana. Aquests col·laboradors, segons alguns han informat a aquest diari, estan avançant en unes iniciatives que els seus caps de govern remataran en les reunions de treball amb Feijóo a Còrdova.

Els populars volen exhibir davant els ciutadans que, amb el poder territorial que ostenten en aquestes 11 autonomies presidides per ells, poden impulsar iniciatives comunes i aplicar el programa electoral de les generals, aquest que al final Feijóo no va poder implementar des de la Moncloa. A la cita a Còrdova, el president del PP estarà acompanyat per Bendodo i també per la secretària general, Cuca Gamarra.

Notícies relacionades

En les eleccions autonòmiques del maig, el PP va arrasar a les urnes i va treure el PSOE de diverses comunitats. En aquests moments, els populars ostenten la presidència en 11 autonomies: Ayuso (a Madrid), Moreno (Andalusia), Alfonso Rueda (Galícia), María José Sáenz de Buruaga (Cantàbria), Gonzalo Capellán (la Rioja), Alfonso Fernández Mañueco (Castella i Lleó), Jorge Azcón (Aragó), Fernando López Miras (Múrcia), Marga Prohens (Balears), María Guardiola (Extremadura) i Carlos Mazón (País Valencià).

El retir coincidirà, divendres, amb el dia internacional de les dones. Algunes de les presidentes autonòmiques tenen previst dur a terme actes commemoratius a les seves capitals al matí i, després, acudir a la trobada amb els seus companys a Còrdova.