Registre al Congrés

El PP demana que Armengol dimiteixi pel cas Koldo

Miguel Tellado reclama a Sánchez que comparegui per donar explicacions

El PP demana que Armengol dimiteixi pel cas Koldo

el periódico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del Grup Popular al Congrés, Miguel Tellado, va anunciar que el PP registrarà avui a la Cambra baixa un escrit demanant la dimissió "immediata" de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, "per la seva evident implicación" en el cas Koldo.

"Tot apunta que va col·laborar amb la trama i ha intentat enganyar a la UE demanant que, amb fons comunitaris, assumís la despesa d’aquesta estafa", va manifestar el dirigent popular, qui va destacar que, per neteja democràtica, Armengol ha de dimitir al més aviat possible, perquè "ha jugat amb els diners, la salut i la intel·ligència dels espanyols".

Per al responsable del PP, el cas Koldo és el cas Sánchez. "Aquest no és el cas Koldo, aquest no és el cas Ábalos, és el cas Sánchez, perquè tots els implicats són persones tremendament pròximes al president del Govern i tenen una vinculació directa amb ell", va remarcar durant la seva intervenció en un acte de la Ruta per la Igualtat del Partit Popular, a la Corunya.

Tercera autoritat de l’Estat

Segons la seva opinió, "Armengol està fent un mal enorme" al Congrés dels Diputats i "està devaluant el prestigi d’una institució que ha d’estar molt per sobre de tot això". Tellado va insistir que l’expresidenta balear "no pot seguir ni un minut més" com a tercera autoritat de l’Estat. "No està capacitada ni èticament, ni políticament, ni moralment i per això al més aviat possible ha d’abandonar la presidència del Congrés dels Diputats".

El dirigent popular va demanar al Govern que "assumeixi les seves responsabilitats" i "apagui aquesta intenció de mantenir un ventilador i mirar de posar en la seva trama els que mai han estat", una referència a ell mateix, que nega haver-se reunit amb cap dels implicats en la trama. "Estem parlant d’una trama de corrupció socialista i són els socialistes els que han de donar totes les explicacions. És l’hora que Pedro Sánchez deixi d’amagar-se", va indicar.

Així, Tellado va demanar la compareixença de Pedro Sánchez per donar explicacions. "Avui, si alguna cosa tenim clara, és que Pedro Sánchez ho sabia. Sánchez ho sabia tot. Sabia tot el que estava passant i ho va tapar, i per tant li deu una explicació al conjunt de la societat espanyola", va afegir.

Notícies relacionades

El dirigent del PP va recordar que la trama de comissions per la compra de mascaretes es produïa en els primers mesos de l’any 2020 i Sánchez va cessar com a ministre Ábalos el juliol del 2020. "Aquell cessament mai va ser explicat. Mai vam conèixer els motius pels quals Pedro Sánchez va decidir fer fora del seu Govern al senyor Ábalos. Possiblement, en aquell moment Pedro Sánchez ja era coneixedor de com s’havia robat en aquest ministeri. I Pedro Sánchez ho va tapar", va declarar.

Per a Tellado, això és "tremendament greu", perquè qualsevol ciutadà que és coneixedor d’un delicte té l’obligació de posar-lo en coneixement de la justícia. "Ja no dic si aquest ciutadà és a més el president del Govern d’Espanya", va acabar dient.