Els transportistes autònoms s’aturen en suport als agricultors

La Plataforma 6F afirma que l’acte que va reunir ahir 200 persones a Madrid no el va convocar cap partit ni sindicat

Els transportistes autònoms s’aturen en suport als agricultors

celia lópez

1
Es llegeix en minuts
celia lópez

La Plataforma Nacional per a la Defensa del Transport, associació minoritària que va ser responsable de paralitzar la distribució per carretera el 2022, va convocar una aturada nacional indefinida en suport a les mobilitzacions que des de fa una setmana secunden els membres de la Plataforma 6F en una concentració, ahir, als voltants del Wanda Metropolitano de Madrid en què van participar unes 200 persones, va informar Efe.

Els transportistes autònoms s’aturen en suport als agricultors /

La convocatòria va congregar agricultors i transportistes amb armilles grogues. Els transportistes i ramaders van assenyalar que mantindran la pugna fins que el Govern escolti les seves reivindicacions. "No és cap acte polític, aquí no ens convoca cap partit, no volem cap sindicat ni agrari ni polític ni res. Això és el poble contra els governants, contra els polítics", va assegurar ahir la ramadera Lola Guzmán, portaveu de la Plataforma 6F, que va insistir que el "ministre d’Agricultura ha d’ajuntar-se amb el de Transport i quan aconsegueixin les seves reivindicacions tornaran a casa".

Els transportistes autònoms s’aturen en suport als agricultors /

Notícies relacionades

Per la seva banda, el president de la plataforma, Manuel Hernández, va acusar el Govern d’"abocar-los al conflicte per no asseure’s a escoltar". Aquesta organització, que el març del 2022 va promoure una vaga de 20 dies que va posar en perill la cadena de distribució, fa aquest pas sense el suport del Comitè Nacional del Transport de Mercaderies per Carretera (CNTC), l’òrgan interlocutor del sector amb el Govern, en el qual no està representada. "Mentre el sector no tingui unes condicions dignes, l’agricultura i el transport no aixecaran l’aturada", va assenyalar Manuel Hernández.

A més, ahir també hi va haver petits talls a Andalusia, Extremadura, Múrcia, Castella-la Manxa i Aragó i uns 150 manifestants es van concentrar a la gala dels Goya, a Valladolid.